AGDER: — Det kan virke som om at det har vært mye fyll i natt. Spesielt frem tll klokken halv fire hadde vi det veldig travelt, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ove Austenaa, til fvn.no.

**KRISTIANSAND: Støy

23.35** fikk politiet melding om mye støy i Industrigata i Lund. En patrulje ble sendt til stedet, men da de kom frem var det ingen å se der.

**GRIMSTAD: Øl

23.37** fikk politiet en telefon fra en som beskyldte en annen for å ha stjålet ølen hans på et utested i Grimstad. Politiet hadde ikke kapasitet til å se på saken og de involverte fikk beskjed om at dette var noe de måtte ordne opp i selv.

**KRISTIANSAND: Legemsfornærmelse

23.42** fikk politiet melding fra en som hadde vært på fest på Andøya. Vedkommende opplyste om at han hadde blitt utsatt for legemsfornærmelse og at han ønsket å anmelde dette.

**VENNESLA: Høylytt fest

23.58** fikk politiet klage på en høylytt fest i Vennesla, men hadde ikke kapasitet til å sjekke det ut.

**KRISTIANSAND: Skadeverk

00.02** fikk politiet melding om at noen hadde gjort skadeverk på et stativ i Dronningens gate. Noen jernstenger var blitt bøyd ut slik at de pekte ut i veien og var til fare. Politiet måtte derfor reise til stedet og bøye stengene tilbake igjen.

ARENDAL: Melding om beruset sjåfør

Politiet fikk i natt melding fra noen som mente at en bilfører i Arendal var beruset. En politibil reiste ut og påtraff mannen, men det viste seg at han var edru.

**ARENDAL: Sovende mann

00.13** kom en politipatrulje over en mann som hadde lagt seg til å sove utendørs i sentrum av Arendal. Vedkommende var tydelig beruset og hadde heller ikke på seg sko. Han ble derfor tatt med inn til drukkenskapsarresten.

**VENNESLA: Ampert

00.18** fikk politiet melding om at det var ampert mellom flere personer ved Shell-stasjonen i Vennesla. En patrulje ble sendt til stedet og da de kom frem viste det seg at det hadde vært et slagsmål. En person blødde nesebold og ble kjørt bort av noen venner. Politiet fikk roet gemyttene på stedet. – Så får vi se hva vi får av anmeldelser i ettertid, sier operasjonsleder.

**FARSUND: Bilbrann

00.25** fikk politiet melding om brann i en bil i Farsund. En patrulje ble sendt til stedet og da de kom frem viste det seg at bilen som brant var blitt stjålet fra Vanse tidligere på lørdagen.

**LYNGDAL: Lekehytte

00.39** fikk politiet melding om at en mann hadde trengt seg inn i en lekehytte i Lyngdal. En patrulje ble sendt ut og vedkommende ble tatt hånd om av politiet.

**KRISTIANSAND: Bortvist

00.40** lagde en mann kvalme på McDonald. Han forsvant så fra stedet, men da han kom tilbake like etterpå måtte politiet til slutt bortvise han fra stedet.

**KRISTIANSAND: Støy

00.44** fikk politiet melding om høylytt støy fra en bolig, men hadde ikke kapasitet til å se nærmere på det.

KRISTIANSAND: Masseslagsmål

Politiet fikk i natt melding om masseslagsmål mellom fem – seks stykker i Markens. Da patruljen kom til stedet viste det seg at to personer hadde fått juling av noen som kom utenbys fra. Politiet har notert personalia på de involverte.

KRISTIANSAND: Promille

Politiet fikk i natt melding om at en bil hadde kjørt ut på et jorde i Svanedamsveien. Da politiet kom til stedet hadde sjåføren fått bilen løs fra jordet og kjørt videre. Bilen ble til slutt soppet på Dalane og da viste det seg at sjåføren hadde 1,4 i promille. I tillegg forsøkte han å oppgi uriktig personalia til politiet. Sjåføren, som er en 19 år gammel mann, blir anmeldt for forholdet.

**FARSUND: Slagsmål

01.00** fikk politiet melding om slagsmål i sentrum av Farsund, men de var da opptatt med andre ting.

**ARENDAL: Beruset

01.05** kom en politipatrulje over en person som overstadig beruset. Vedkommende ble kjørt hjem av politiet.

**KRISTIANSAND: Bråk

01.06** fikk politiet melding om bråk på utsiden av Spot. To personer ble bortvist fra stedet.

**MANDAL: Slagsmål

01.15** fikk politiet melding om slagsmål i Nygata i Mandal. En patrulje ble sendt til stedet og fikk etter hvert roet ned situasjonen.

**KRISTIANSAND: Krangel

01.33** fikk politiet melding om krangel mellom kjæresten til en jente og jentas far. Politiet reiste ut til stedet og fikk ordnet opp i forholdet.

**VENNESLA: Innbrudd

01.41** fikk politiet melding om innbrudd i en bolig. En person hadde tatt seg inn i boligen og stjålet en mobiltelefon. Da politiet kom på stedet var personen borte, men politiet har vedkommendes navn.

**MANDAL: Overstadig beruset

01.46** fikk politiet melding om en overstadig beruset kvinne på Puben i Mandal. Det viste seg at kvinnen var nesten livløs og en ambulanse ble derfor tilkalt for å ta hånd om henne.

**ARENDAL: Falsk leg

01.53** fikk politiet melding om at en person hadde forsøkt å komme seg inn på et utested ved hjelp av falsk legitimasjon. En patrulje reiste til stedet og det viste seg at vedkommende også var overstadig beruset. Han ble derfor kjørt inn til arresten i Arendal. Mannen vil bli anmeldt for forholdet.

**KRISTIANSAND: Brysom gjest

01.56** fikk politiet melding fra Frøken Larsen om at de hadde problemer med en brysom gjest. En patrulje ble sendt til stedet og de anmodet først personen om å forlate stedet, men da vedkommende ikke ville følge politiets råd var enden på visa at han måtte overnatt i arresten.

**MANDAL: Bråk

02.00** fikk politiet melding om at en stor ungdomsgjeng var samlet i Mandal og at det brygget opp til bråk. Politiet kjørte til stedet og fikk etter hvert kontroll på situasjonen. To stykker ble tatt med inn til politistasjonen i Mandal og anmeldt for ordensforstyrrelse.

**GRIMSTAD: Slagsmål

01.56** fikk politiet melding om at to personer slåss på drosjeplassen i Grimstad. En patrulje ble sendt til stedet for å roe situasjonen ned. Enden på visa var at en person ble kjørt til arresten i Arendal.

**GRIMSTAD: Urinerte

02.04** kom en politipatrulje over en mann som urinerte på offentlig sted.

VENNESLA: Knust bakrute

Politiet fikk i natt melding om at en bakrute til en bil som stod parkert på utsiden av en fest i Øvrebø var blitt knust.

**ARENDAL: Ble nektet å snakke med dama

02.15** ble en mann nektet adgang på utestedet Lipz i Arendal. Mannen ville inn på utestedet for å snakke med dama sin, men fikk ikke lov. Han ble da så sur at han dyttet til en annen person på stedet som falt inn i en glassrute som da sprakk. Vedkommende som dyttet blir anmeldt for forholdet.

KRISTIANSAND: Slagsmål

En mann ble i natt anmeldt etter slagsmål på Pir 6. **GRIMSTAD: Slått ned

02.25** fikk politiet melding om at en ung kvinne var blitt slått ned av en ukjent gjerningsmann på en fest ved UiA i Grimstad. Kvinnen var også blitt fratatt mobiltelefonen sin. Da politipatruljen kom til stedet var gjerningsmannen borte.

**MANDAL: Rebelsk

02.33** hadde politiet problemer med å få kontroll over en rebelsk mann i Mandal. Enden på visa var at han ble kjørt til arresten i Kristiansand.

**KRISTIANSAND: Bråk

02.38** fikk politiet melding om at en mann lagde bråk og kvalme på Tollboden. Mannen ble satt i arresten og anmeldt for forholdet.

**ARENDAL: Banket på dører og vinduer

02.34** fikk politiet melding om at en person gikk rundt å banket på dører og vinduer i Arendal, men hadde ikke kapasitet til å sjekke det ut.

**IVELAND: Stjal jakke og mobil

02.37** fikk politiet melding om at en jakke og en mobil var blitt stjålet fra en adresse på Vatnestrøm. Politiet venter en anmeldelse på forholdet.

**ARENDAL: To slått til

02.38** fikk politiet melding om at en person skulle ha slått til to personer på Langbrygga i Arendal. Da politiet kom til stedet hadde vedkommende stukket av. Politiet venter nå på at forholdet skal bli anmeldt.

**KRISTIANSAND: Knust rute

02.41** fikk politiet melding om at en bilrute var blitt knust i Vestre Strandgate. To gutter ble observert løpende fra stedet.

**KRISTIANSAND: Vinglete

02.51** fikk politiet melding om at en bil kjørte vinglete og at føreren mest sannsynlig var beruset. Politiet fikk stoppet bilen på Slettheia. Det viste seg at føreren var edru.

**EVJE OG HORNNES: Knust rute

02.49** fikk politiet melding om at en rute var blitt knust som følge av en uoverstemmelse, men partene løste det seg i mellom.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

03.03** fikk politiet melding om slagsmål ved Narvesen i Kristiansand. Da politiet kom til stedet var det ingen å se der.

**KVINESDAL: Innbrudd i bolig

03.17** fikk politiet melding om at noen hadde knust en rute til en bolig og forsøkte å komme seg inn i boligen. Da politiet kom til stedet hadde gjerningspersonen forsvunnet.

KRISTIANSAND: Slått

Politipatruljen kom i natt over en person som var blitt slått til. Han vil anmelde forholdet.

GRIMSTAD: Promillekjøring

En bilist ble i natt stoppet i Grimstad etter mistanke om promillekjøring. Mannen hadde over 1,1 i promille og førerkortet ble beslaglagt.

**KRISTIANSAND: Arresten

03.33** hadde betjeningen på 7-eleven problemer med en trøblete kunde. Politiet forsøkte å få vedkommende til å forlate stedet, men han ville ikke høre på dem og ble derfor satt i arresten i stedet.

**KRISTIANSAND: E 18

03.36** fikk politiet melding om at en full person gikk midt i veien på E 18, men da politiet kom til stedet var vedkommende borte vekk.

**GRIMSTAD: Slått ned på dansegulvet

03.51** fikk politiet melding om at en mann var blitt slått til uten forvarsel på dansegulvet til utestedet Loftet i Grimstad. Politiet har sikret seg navnet på gjerningspersonen. Fornærmede i saken, som fikk en blåveis, vil anmelde forholdet.

**FLEKKEFJORD: Høy musikk

04.13** fikk politiet klage på høy musikk fra en fest i Flekkefjord. En patrulje ble sendt til stedet og festdeltagerne ble bedt om å dempe seg. Kort tid etter at politiet hadde reist kom en ny klage på samme fest og politiet reiste derfor tilbake og beslagla pc-en.

KRISTIANSAND: Innbrudd i to biler

Politiet fikk i natt melding om at det hadde vært innbrudd i to biler som stod parkert ved Krossen.

**ARENDAL: Fest

04.26** mottok politiet en klage på støy fra en fest i Arendal. Politiet reiste til stedet og formante huseier om å avslutte festen.

VENNESLA: Traktor

En traktor som var stjålet kjørte i natt av veien og tok med seg deler av et gjerde i Toppdalsveien i Vennesla. En ung gutt ble observert løpende fra stedet.

**KRISTIANSAND: Veltet søppeldunker

04.48** veltet en mann flere søppelbøtter på utsiden av politivakta i Kristiansand. Mannen var åpenbart beruset og vil bli anmeldt for forholdet.

**LYNGDAL: Ble vekket av innbruddstyv

05.22** fikk politiet melding fra en hytteeier som var blitt vekket av at noen knuste et vindu i hytta hvor han lå og sov. Gjerningsmannen løp fra stedet og da politiet kom til stedet var vedkommende borte vekk. Politiet kan heller ikke se at det har vært innbrudd i andre hytte i området.

MANDAL: Slagsmål på utsiden av bolig

Politiet fikk i natt melding om at to personer slåss på utsiden av en bolig i Holumsveien i Mandal. Da politipatruljen kom til stedet var begge to borte vekk.

KRISTIANSAND: Tre i veibanen

Politiet fikk i natt melding om at tre hadde veltet ut i veibanen i Torridalsveien. Vegtrafikksentralen ble varlset, men før de trengte å involvere seg ble treet, som ikke var særlig stort, løftet bort fra veien.

**MANDAL: Bil i grøfta

08.36** fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien og ut i grøfta i Mandal. Ingen personer kom til skade i hendelsen, men politiet har bistått med å få tak i bilbergning.

KRISTIANSAND: Promillekontroll

Politiet hadde i morgentimene i dag en promillekontroll på E 39 vest for sentrum. 150 sjåfører ble kontrollert. En mann blåste rødt ute på stedet, men da han ble sjekket inne på stasjonen var han på den grønne siden av skalaen og dermed var det ingen som ble tatt for promille.

**MANDAL: Knust sidevindu

12.37** fikk politiet melding om at en bil som stod i Langgaten i Mandal hadde fått sidevinduet knust. Politiet mener det er snakk om rent skadeverk.