KRISTIANSAND: Torsdag formiddag kom lærere og et tredvetalls sjetteklassinger inn til gapahuken for å ha uteskole. Men det var et trist syn som møtte dem.

— Da vi kom frem, var to av veggene vekk, og stenderne som holdt veggene var forkullet. Det luktet sur brannlukt, og ulmet fortsatt i bakken, forteller lærer ved 6. og 7. trinn, Olav Heggland.

For Heggland og elevene var det tydelig at brannen hadde startet ved en av veggene, og ikke i selve bålplassen, midt inne i det store rommet.

— Det tyder mest på at noen har begått en bevisst handling, sier Heggland.

Har du tips i saken? Send mail til nett@fvn.no

- Veldig trist

— Dette er veldig trist, og vi er skuffet over at slike ting ikke kan få stå i fred, sier rektor Stig Navjord ved Vågsbygd skole.

Etter at gapahuk ble funnet nedbrent, har han og personalet ved skolen forsikret seg om at ingen fra skolen har benyttet området.

Artikkelen fortsetter under bildet

DUGNAD: Foreldre og elever ved Vågsbygd skole har lagt ned hundrevis av timer på byggingen av uteplassen. FOTO: HALLGEIR OFTEDAL Foto: Hallgeir Oftedal

— Dette er et område vi benytter til uteskole, og foresatte og elever har lagt ned en vanvittig innsats med å bygge gapahuken, sier Navjord.

Vågsbygd skole fikk i fjor en trivselspris fra Kristiansand kommune, og ble tilgodesett med 80.000,- kroner.

— Noen av disse pengene hadde vi tenkt å bruke på å ruste opp uteplassen ved gapahuken ytterligere. Nå kan det se ut som vi må bruke pengene på reparasjoner, sier Navjord.

Vurderer anmeldelse

Gapahuken ble påbegynt høsten 2006, og sto ferdig i 2007. Da hadde 75 elever og foresatte ved Vågsbygd skole brukt et par hundre timer på å bygge opp utfluktsplassen, som har vært brukt til uteskole tre ganger i uka.

-Forrige uke var imidlertid ingen fra skolen ved gapahuken før torsdag, da den ble funnet i denne sørgelige forfatningen, sier rektor.

Skolen frykter at noen har tent på med vilje, og vurderer nå å anmelde forholdet.