KRISTIANSAND: — Lillesandskvinnen er en av flere personer som riksadvokaten vil vurdere å tiltale, opplyser Petter Mandt hos Det nasjonale statsadvokatembetet.

Lillesandskvinnen har hele tiden hevdet hun er uskyldig, og at hun ble lurt inn i saken. 20-åringen hevder hun trodde hun dro på reise til Spania, og at hun skulle male hus.

I februar ble hun smuglet ut av Bolivia med bil. Turen gikk over grensen til Chile. Med nødpass og nytt etternavn kom hun om bord på et fly til Paris. Deretter gikk turen til Oslo.

Etter det fvn.no erfarer ble lillesandskvinnen avhørt av etterforskere i Kripos i mars i år. VG har tidligere skrevet at Kripos mener de har bevis nok til å straffe henne i Norge.

I april i år ble Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen dømt til fengsel i 13 år i Bolivia for smuglingsforsøket. Begge har anket dommen.

Bolivia-saken startet i mai i 2008 da den 18 år gamle lillesandskvinnen ble pågrepet på flyplassen i Cochabamba i Bolivia sammen med de to andre kvinnene fra Norge. I koffertene til jentene fant politiet 22,3 kilo kokain.

VG har tidligere skrevet at Kripos har vurdert tiltale mot ytterligere fire personer i tillegg til 20-åringen fra Lillesand.

Mandt sier samarbeidet med boliviansk politiet har vært bra.

— Vi har ikke bedt politiet i Bolivia om så mye i denne saken, men har forsøkt å etterkomme deres behov for informasjon. Hvis det blir tiltale i saken, så komme vi til å samarbeide med dem om å få oversendt dokumentasjon, sier Mandt.