KRISTIANSAND: Politiet vil i dag be om at drapssiktede Bjørn Stuverød (39) varetektsfengsles i fire uker med brev— og besøksforbud. Det skjer gjennom en såkalt kontorforretning, trolig fredag ettermiddag.

Dermed møter ikke den siktede selv i retten.

— Siktede godtar fengslingen. Dette fikk jeg beskjed om sent i går kveld av siktedes forsvarer. I tillegg til at vi ber om fengsling i fire uker med full restriksjon, vil vi også begjære full judisiell observasjon, sier politiadvokat Nils Grønås til fvn.no.

Legetilsyn

Judisiell observasjon gjøres av sakkyndige for å få kartlagt siktedes mentale tilstand, og for å fastslå om han er strafferettslig tilregnelig.

SIKTET: Bjørn Stuverød (39) har tilstått å ha tatt livet av sin 63 år gamle mor. Foto: Johs. Bjørkeli (arkiv). Foto: Johs. Bjørkeli (arkiv)

Stuverød sitter fredag formiddag i politiets varetekt i Kristiansand fengsel.— Det er en løpende vurdering av hans tilstand. Han får jevnlig legetilsyn, opplyser Grønås.

Politiets krimteknikere fortsetter fredag undersøkelsene inne i boligen hvor siktedes mor, 63 år gamle Berit Svensen, ble drept onsdag ettermiddag. Som fvn.no skrev i går, ble det gjort avgjørende funn i boligen. Politiet beslagla tre gjenstander som de mener kan være drapsvåpenet. En motorsag skal være blant de beslaglagte gjenstandene, ifølge TV2. Undersøkelser fortsetter

Det er foreløpig uklart om krimteknikerne blir ferdige med undersøkelsene på småbruket fredag.

— De håper å bli ferdige i dag, men det kan også hende at de må fortsette mandag, opplyser Grønås.

De beslaglagte gjenstandene vil bli undersøkt nærmere, men det blir ifølge politiet ikke konkludert med hva som er drapsvåpenet før obduksjonsrapporten av den drepte kvinnen er klar. Først da vil man kunne knytte en gjenstand opp mot selve drapshandlingen.

Kvinnen er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Det er foreløpig uklart om den foreløpig rapporten blir klar fredag.

Sønnen siktet for drapet

Her ble kvinnen funnet drept