ARENDAL: Det ble klart i ettermiddag, skriver NRK.

VIL KJØPE: Ordfører Torill Rolstad Larsen (Ap) i Arendal. Foto: ARkiv

— Nå har vi blitt enige om at Arendal kommune kjøper opp eiendommen på 80 mål av bryggeriet, sier ordfører Torill Rolstad Larsen til kanalen. Ringnes-konsernet har tilbudt kommunen å kjøpe bryggeritomta med tilhørende bygninger for 26,3 millioner kroner. Ringnes har tidligere gjort det klart at bryggeriet ikke inngår i konsernets fremtidsplaner. Blir bryggeriet nedlagt vil 145 ansatte stå uten arbeid.

Rådmannen fraråder kjøp

I tilbudet som er lagt frem for Arendal kommune går det frem at de ansatte ved bryggeriet ønsker å opprette et nytt selskap, Arendal Bryggeri AS. Selskapet ønsker deretter å leie bryggeriet av kommunen, slik at driften kan fortsette.

Rådmannen i Arendal kommune, Harald Danielsen, går imot forslaget. Danielsen frykter at det nye selskapet ikke vil være i stand til å betale den avtalte leien, og at kommunen i fremtiden kan bli presset til å frafalle leieinntektene for å redde bryggeriet.

- Ikke gambling med penger

Rådmann Danielsen peker spesielt på at kommunens høye lånegjeld og anstrengte økonomi tilsier at et kjøp ikke bør gjennomføres.

Ordføreren avviser overfor NRK at kjøpet er risikabelt

— Dette er ikke gambling med penger - rett og slett fordi det er en investering i eiendom på Stoa som vi får for en rimelig penge. Og jeg er ganske sikker på at disse pengene aldri kan gå tapt, sier Rolstad Larsen.

Saken skal behandles av formannskapet i Arendal kommune 30. april.