KRISTIANSAND: — Første stikk var ikke dypt. Det var bare så vidt jeg stakk henne under huden. Jeg mistet alt i midt hodet. Jeg tenkte; Jeg er ikke menneske. Jeg blir gal, sa 38-åringen under sin forklaring i Kristiansand tingrett mandag formiddag.

Sextruet datteren Den drapstiltalte firebarnsfaren brast sammen i gråt da han forklarte hvordan det rablet for ham da han møtte kvinnen han hadde vært gift med i omkring 17 år i skolegården på Bygland. Ifølge tiltalte fikk han like i forkant av det skjebnesvangre møte vite at ekskona hadde planer om å gifte seg med sin norske kjæreste.

LES OGSÅ: Drapstiltalt erkjente seg ikke skyldig

I retten forklarte også mannen at selve drapshandlingen ble utløst da han ble gjort kjent med at en annen mann hadde til hensikt å ha sex med hans ti år gamle datter.

— Da jeg skjønte at noen ville være stygg med min *****, da mistet jeg alt, så mannen.

Ifølge tiltalte startet opptakten til drapet etter at han var kommet hjem fra fabrikkjobben i samme kommune tidligere på dagen.

— Jeg var på jobben mens barna hadde møte med min nå avdøde kone. De hadde flere ganger kranglet med sin mor. De hadde kastet glass mot henne, blant annet, sa tiltalte.

- Hun skulle gifte seg Han forklarte videre at to av barna kom hjem og fortalte at moren skulle gifte seg med en norsk mann.

— Jeg var trøtt og sulten. Jeg kjøpte hamburgere, og hadde tenkt å gå på piknik. Ingen snakket om saken, men datteren min gråt hele tiden, sa mannen.

Datteren skal ha sagt at hun ikke ville være med mamma, og at moren skal ha vært brutal i mot barna.

— Hvis dere vil bo hos meg, så spiller det ingen rolle, sa jeg. Jeg var ikke lei meg. Men barna var lei seg.

38-åringen hevdet også at ekskona skal ha snakket nedlatende om ham på bygda.

— Hun skulle få meg til å virke som en dårlig mann overfor andre folk i Bygland. Hun sa jeg skulle bruke noe mot henne, altså være voldelig, sa mannen.

Ba om et møte Ifølge tiltalte skal ekskona ha ringt ham og bedt om et møte sammen med den nye kjæresten.

— Hun fortalte at hun skulle gifte meg med kjæresten. Jeg ba henne ”slippe oss”. Dette var første gang jeg ble sint. Hvorfor har du lurt meg i ni måneder, og ikke fortalt at du har en kjæreste? spurte jeg, forklarte mannen.

— Da vi kom fram begynte kona mi å anklage meg for å være sammen med en annen kvinne. Hun sa jeg hadde en kjærlighet med henne. Jeg spurte henne hvorfor hun brukte stygge ord mot meg, forklarte tiltalte videre.

Ifølge tiltalte ville han bare reise hjem med alle barna, men dette skal ekskona ha nektet ham.

— Munnen hennes var som en krokodille over meg, sa tiltalte.

Det var da 38-åringen hevder at han fikk vite at en eldre mann truet med å ha sex med hans datter.

LES OGSÅ: Motivet uklart i Bygland-drapet

- Ba meg drepe henne - Jeg tok kniven i bilen. Minutt etter minutt blir hun styggere og styggere i munnen. En av sønnene mine sa: Nei, pappa. Så tok kona mi hendene på ryggen og sa "drep meg". Jeg sa at jeg ikke skulle drepe henne. Men da jeg skjønte at noen skulle være stygg med min datter, da mistet jeg alt, sa tiltalte.

— Mistet du hodet? ville aktor vite.

— Nei, jeg mistet alt, sa tiltalte.

Etterpå ventet han til politiet kom.

— Min sønn holdt meg. Han elsker meg veldig mye. Ikke gjør noe galt, du må ikke gå, sa han. Fem minutter gikk det. Jeg tok hendene i været da politiet kom. Jeg kunne ikke slippe barna, sa tiltalte.