LILLESAND: — Jeg befant meg inne på heia, drøye hundre meter fra veien. Jeg kvakk til da jeg hørte hard bremsing. Det varte bare et kort øyeblikk - og så smalt det.

Lillesandsmannen, som ikke ønsker å stå frem med navn i avisen, var en av de første som kom til ulykkesstedet etter dødskrasjet ved Knekken tirsdag ettermiddag.

En 43 år gammel mann fra Lillesand mistet livet da bilen han kjørte frontkolliderte med en annen personbil. En kvinne (33) og en mann (20) ble hardt skadet.

Hjalp de skadede - Jeg løp ut til veien for å se hva som hadde skjedd, og så en bil som lå i grøfta og en som lå på siden i veibanen. Vi var flere som kom til og fikk veltet bilen over, forteller han.

— Først fikk vi hjulpet den unge mannen som var passasjer i Primeraen, slik at han kom seg ut av vraket. Så prøvde vi å få løs den kvinnelige sjåføren av samme bil. Vi klarte det ikke, og måtte bare hjelpe til så godt vi kunne til ambulansen og brannvesenet kom, forteller han.

Imens kom det andre til, som forgjeves forsøkte å hjelpe føreren av BMWen.

- Grusomt Lillesandsmannen legger ikke skjul på at han er sterkt rystet over det han var vitne til.

— Det var en grusom opplevelse som viser hvor fort det kan gå galt i trafikken, sier han til fvn.no.

Dødsulykken fant sted ved Knekken på riksvei 402 mellom Lillesand og Birkeland ved 15-tiden tirsdag ettermiddag. Stedet er svært ulykkesbelastet og har vært åsted for flere dødsulykker opp gjennom årene.

Frontkolliderte Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.18 tirsdag ettermiddag.

— To personbiler, en BMW og en Nissan Primera, har frontkollidert. Altså må minst én av bilene ha kommet over i feil kjørebane, men dette har vi foreløpig ikke klarhet i, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Toralf Jørgensen tirsdag kveld.

Føreren av BMW-en, en 43 år gammel mann fra Lillesand, ble bekreftet omkommet på stedet. Han var alene i bilen og ble sittende fastklemt etter ulykken.

Også føreren av Primeraen, en 33 år gammel kvinne fra Lillesand, ble sittende fastklemt.

Opereres tirsdag

Den 33 år gamle lillesandskvinnen er tirsdag kveld under behandling ved Sørlandets sykehus i Kristiansand, hvor hun blir operert for bruddskader. Hun skal være alvorlig skadet, men tilstanden hennes er stabil.

20-åringen som satt i samme bil kom fra ulykken uten alvorlige skader. Også han er hjemmehørende i Lillesand.

Fikk skrens Ifølge skadestedsleder Per Ivar Hansen var den ene bilen var på vei i retning Lillesand, mens den andre kjørte motsatt vei, i retning Birkeland.

— Bilen som kom fra Lillesand har fått skrens i en sving, slik at den havnet i motsatt kjørebane og kolliderte med en møtende bil, sa Hansen til fvn.no tirsdag formiddag.

Veien stengt i flere timer

Begge bildene ble totalvraket i kollisjonen. Store redningsmannskaper fra politi, ambulanse- og brannvesen rykket ut, og arbeidet på ulykkesstedet tok flere timer.

Ikke før klokken 18.40 ble veien igjen åpnet for trafikk. Imens ble all trafikk dirigert om Tveit.

— Kriminalteknikere har vært på stedet sammen med folk fra biltilsynet. Det er gjort tekniske undersøkelser, men vi har så langt ingen konklusjon å komme med, sier Jørgensen.

Ifølge Agder-politiet var det ikke glatt på veien, og oppholdsvær og god sikt da ulykken skjedde.