KRISTIANSAND / VENNESLA: Med en times mellomrom ble Sparebanken Pluss sine filialer i Vennesla og Strømme besøk av minst en innbruddstyv. Politiet står foreløpig uten konkrete spor i saken.

— Vi har ikke flere opplysninger utover at en person med hette og mørke klær er sett på opptaket, forteller politistasjonsjef Odd Nordmo ved politistasjonen i Randesund, til fvn.no.

Myntautomater har vært målet, men utbyttet har vært magert.

— De fikk med seg et mindre pengebeløp. Normalt forefinnes det ikke penger som er tilgjengelig i et banklokale, sier han.

Nylig ble Sparebanken Pluss på Vigeland i Lindesnes utsatt for et lignende innbrudd. Også da fikk tyvene bare med seg mindre mengder kontanter, men politiet kan foreløpig ikke bekrefte at samme gjerningsmenn står bak alle tre innbruddene.

Små beløp

  • Tyvene tar penger som henger igjen i tellemaskinene. På Rona ble det tatt 3000 kroner, så det er ikke snakk om de store beløpene, forteller direktør for personmarkedet i banken, Kjell Omland til fvn.no.

Ifølge filialsjef på Strømme, Birthe Aksnes, skar gjerningsmennene et hull i ruten til banken og fikk så opp vinduet. Alarmen gikk ved 4-tiden og i løpet av 20 sekunder var den eller de som står bak brekket ute av banken. Etter det fvn.no erfarer viser videobildene fra begge bankene en person som holder ansiktet skjult.

— De skar vinduet pent ut. De fikk med seg 3000 kroner, så de ble ikke rike, sier Aksnes.

— Vi tar vanligvis ut posene med penger hvert dag og legger dem i safen, men det var nok lite penger i går, fortsetter hun. Etter et tilsvarende innbrudd på Vigeland har banken blitt mer forsiktig og har allerede tatt sine forhåndsregler.

Tok døra

Ved Sparebanken Pluss sin filial i Vennesla brukte tyven brekkjern for å komme seg inn i lokalene. Inngangsdøren ble brutt opp og på under ett minutt var tyven ute av banken.

Hvor mye gjerningsmannen fikk med seg er ikke klart, men etter det filialsjef Steinar Larsen erfarer så er det trolig snakk om under 3000 kroner.

— Politiet etterforsker saken og har vært her for å gjøre sine undersøkelser.

Til fvn.no sier Larsen at slike innbrudd er svært frustrerende og tar mye tid. Tirsdag formiddag var et firma på plass for å reparere skadene på den ødelagte låsen.

Kom til fots

— Vi har vært i kontakt med banken og har sikret oss video. Vi har sett på videoen og prøver å danne oss et bilde. Det er naturligvis naturlig å se det i forhold til det innbruddet på Rona, forteller etterforskningsleder Jon Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til fvn.no.

Homme har sett video fra de to innbruddene i natt, men vil foreløpig konkludere i om det er samme person som har vært på ferde.

— Han har kommet til fots de siste metrene til banken, men kan jo ha hatt en bil, sier Homme. Foreløpig mangler politiet konkrete observasjoner ved begge innbruddene, og politiet ber folk som kan ha tips om å ta kontakt med politiet.

Vinduet ved banken på Strømme ble skåret ut. MMS-foto: Vegard Nekstad.