MANDAL: Natt til torsdag 17. januar ble en 44 år gammel mann knivstukket i sitt eget hjem i Mandal. Etter å ha etterforsket saken i over en uke har politiet fortsatt ingen mistenkte i saken.

— Vi har en oppfatning om hvordan det kan ha skjedd, men vi er ikke i havn ennå. Vi mangler forklaringer som kan gi oss en gjerningsmann, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Les: Mann knivstukket i Mandal

Fremdeles på sykehus

44-åringen ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand etter å ha blitt påført flere knivstikk. Ifølge Gabrielsen er mannen fremdeles innlagt ved sykehuset.

Politiet har til nå avhørt seks-åtte personer i forbindelse med hendelsen, inkludert 44-åringen. Ingen av disse har ifølge Gabrielsen klart å peke ut noen gjerningsmann.

— Vi jobber fælt med å avdekke hva som har skjedd. Det er snakk om en alvorlig hendelse som vi er svært opptatt av å oppklare, sier Gabrielsen.

Har trolig funnet gjerningsvåpenet

Av hensyn til etterforskningen er Gabrielsen sparsom med opplysninger.

— Det gjenstår flere avhør, derfor ønsker vi ikke å gi detaljerte opplysninger om hva andre har forklart, sier Gabrielsen.

Politiet har funnet våpenet som de mener er brukt.

— Vi har funnet en kniv som vi tror kan være gjerningsvåpenet. Hva slags kniv det er ønsker jeg ikke å opplyse om.

Venter på tekniske undersøkelser

På tross av at gjerningsmannen fremdeles er ukjent, mener politiet de har fått et noenlunde klart bilde av hva som kan ha skjedd. De etterlyser derfor ikke flere vitner til episoden.

— Nå avventer vi resultatene av de tekniske undersøkelsene, og vil foreta flere avhør. Vi ser på dette som en svært alvorlig hendelse, og setter derfor mye inn på å få oppklart saken, sier Gabrielsen.