MANDAL: — Jeg har nok skiftet over 600 kjerrehjul for Schumacher i løpet av innspillingen, flirer Kverneland via telefon fra Spania.

Innspillingen av den nye filmen «Asterix og de olympiske leker», med et gigantbudsjett på over en halv milliard kroner, ble gjort for halvannet år siden. Mandalitten har permisjon fra sin stilling som journalist i Lindesnes Avis i Mandal, bor i Spania i permisjonstiden. Høsten 2006 ble han kontaktet av lokale myndigheter i Alicante.

— Filmteamet trengte noen med germansk utseende, og henvendte seg til den nordiske kolonien i Alicante, sier Kverneland.

Kverneland forteller at han fikk god kontakt med den tidligere tyske Formel 1-stjernen og norgesvennen Michael Schumacher.

— Han var en usedvanlig hyggelig kar. Innspillingen for oss varte i fire dager, og Schumacher kom rett fra løp i Brasil. Han var svært interessert i å holde seg oppdatert på sitt norske fotballag, Nybergsund. Jeg som er tidligere spiller i Mandalskameratene, et lag som var i samme divisjon som Nybergsund, kunne fore han med opplysninger, forteller Kverneland.

For å passe i rollen måtte mandalitten gjennom en utseendemessig forvandling han neppe hadde gjort av egen fri vilje.

— De barberte hodet mitt og limte på et stor bart. Kona synes jeg så helt sprø ut, sier han.

Filmen har verdenspremière førstkommende fredag.