SØGNE: Årsaken er rett og slett en trykkfeil.

— I sakspapirene står det pluss moms, men det er ikke merverdiavgift på disse utleieplassene, opplyste tjenestesjef Gustav Skretting til Søgne formannskap i går.

Dermed blir leieprisene på 8000–10.500 kroner, ikke 10.000–13.000, som tidligere omtalt. Likevel vil Søgne etter alt å dømme tilby landsdelens klart dyreste kommunale båtplasser kommende sesong.

Og noen mener fortsatt de 222 båsene i Solta koster mer enn de smaker.

— Signalet fra bygda er ganske kraftig, og det er at prisene er for høye, sa Frps Egel Terkelsen.

Se tidligere video: Vedtar trolig rådyre båtplasser

Han mener en innskuddsordning, der båteier spytter i 35.000 eller 50.000 kroner, ville gjøre sluttsummen mer spiselig. Da vil blant annet båteier få skattefradrag for å dekke innskuddet med et privat lån.

Andre advarte mot at innskuddordningen er komplisert å administrere. Dessuten fører den til fremleie og liten sirkulasjon på plassene.

— Vi kan ikke vedta oss bort fra de reelle utgiftene. Om det skiller 200 kroner på det ene eller andre opplegget, er det peanøtter. Vi har i hvert fall fått ryddet momsen av veien, sa varaordfører Arild E. Berge (V).

Båtplassene på tre til fire meters bredde vil ha en snittpris på 8675 kroner. Båthavnen vil være nedbetalt om 20 år. Om man forlenget til 30 år, ville leieprisen bli redusert med en tusenlapp.

Politikerne vil heller ikke røre overskuddet på 1000 kroner per båtplass, totalt 222.000 kroner, som allerede er vedtatt og medregnet i kommunens 2008-budsjett. Og hvis Staten skulle gjeninnføre momsen, blir dette lagt på leieprisen.

I møtet ble det også nevnt at det jobbes videre med småbåthavn i Prestebukta ved Krossnes, og på Skarpeid i Trysfjorden.