LILLESAND: Den tragiske ulykken skjedde mandag ettermiddag omkring klokken 15.30.

I avhør har den 34 år gamle bilføreren forklart at 66-åringen kom ut i veien rett foran bilen hennes. Bilisten kom kjørende i østgående retning langs E 18. På ulykkesstedet er det busstopp på hver side av veien. Politiet har en teori om at mannen krysset veien i håp om å rekke en buss som stod i busslommen på motsatt side.

— Kvinnen har forklart at hun oppdaget mannen i det hun nærmet seg busstoppet. Da var han på vei rett ut i veibanen. Ifølge henne selv, kunne hun ikke forhindret kollisjon, forteller politibetjent Terje Legreid ved lensmannskontoret i Lillesand.

Bilen traff mannen med fronten slik at han ble kastet opp i lufta og landet i veibanen. Det er 70-sone på stedet. Politiet er i tvil om kvinnen fikk bremset noe før det smalt.

Mannen skal ha kommet ned fra en sti, som går fra Svåbekk industriområde og ned til E 18. Det skal ha vært en god del trafikk da mannen forsøkte å krysse veibanen. Politiet har i tillegg til den kvinnelige bilisten, avhørt flere vitner som så påkjørselen. Legreid forklarer at det gjenstår en teknisk undersøkelse av bilen. Bortsett fra det anser politiet saken som ferdig etterforsket.

— Vi mener å ha rimelig klarhet i hendelsesforløpet, men dersom noen skulle sitte med informasjon de tror er viktig for etterforskning, må de ta kontakt, sier Legreid.

Politiet har ikke mistanke om at bilføreren har gjort noe straffbart. 34-åringen er heller ikke fratatt førerkortet.

— Vi har ingen grunn til å tro at kvinnen har kjørt for fort, vært beruset eller gjort noe annet straffbart, sier Legreid.

Saken vil bli oversendt til påtaleseksjonen i Agder politidistrikt for vurdering når den er ferdig etterforsket fra politiets side.

Mannen ble påført livstruende hode- og bruddskader i påkjørselen. Han døde som følge av skadene tirsdag ettermiddag. 66-åringen ble først brakt til Sørlandet sykehus i Arendal, men ble mandag kveld fløyet til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Dødsulykken i Lillesand er den femte i trafikken i Aust-Agder så langt i år opplyser politiet.