ARENDAL: Ordførerne viser til saksbehandlingsfeil, siden kommunene ikke er konsultert og tatt med på råd på forhånd.

Som kjent har sykehusdirektøren foreslått å endre akuttberedskapen for slagbehandling, ved å tilføre ressurser i Kristiansand og svekke legeressursene innenfor nevrologi i Arendal. Direktøren mener dette blir bedre, siden man da får nevrolog i døgnvakt, mens Arendal mener nei, siden sykehuset der blir avhengig av å konsultere nevrologer i Kristiansand.

FRYKTER KOSTNADER

I brevet viser de 15 ordførerne til en veileder som Helse Sør-Øst vedtok i mai 2009, hvor det heter at planlegging og utvikling av tjenestetilbudet i det enkelte sykehusområde skal skje i ”en forpliktende og avtalebasert samhandling med kommunene i opptaksområdet”.

Ordførerne skriver at det ikke har vært drøftinger mellom helseforetaket og kommunene om slag-saken. Saken er heller ikke drøftet i Overordnet strategisk samarbeidsutvalg (OSS).

Ordførerne krever at styret venter med å behandle hvordan slagbehandlingene på Sørlandet og i Arendal skal organiseres til konsekvensene for kommunene er utredet. Ordførerne frykter blant annet økte utgifter til kommunal pleie— og omsorg.

Ordførerne skriver også at de forventer at de blir tatt på på dialogen om den nye strategiplanen for Sørlandet sykehus som skal komme neste år.

BLANKT NEI

Direktør for Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, svarer kontant nei på ordførernes krav. Han har ingen planer om å utsette noe som helst.

— I forhold til strategiplaner skal kommunene konsulteres. Men slag-saken er en enkeltsak innenfor gjeldende strategiplan. Jeg konstaterer at mange er uenige i det forslag jeg har fremlagt. Men jeg går ikke med på at den er utredet dårlig, sier Olsen.

Styreleder Peder Olsen vil ikke mene noe før på styremøtet torsdag.