LILLESAND: Økende støy fra konserter som avholdes stadig senere om kvelden, med stadig sterkere lyd, ødelegger ferieidyllen for teltkirkens hyttenaboer på Justøya. Det samme gjør annonsering av arrangementer via megafon.

— Det er blitt et økende problem de siste årene, sier Tore H. Eilertsen til Fædrelandsvennen. På vegne av 15 hytteeiere i naboskapet til Justøy bibelcamping har lederen av Justøygavlen velforening skrevet brev til Lillesand kommune og forlangt at den legger «begrensninger for campingens støyende aktiviteter».

Eilertsen har selv vært hyttenabo til teltkirken siden 1988, og forteller at det lenge ikke var noe som helst problem.

— Det er ikke den ordinære møtevirksomheten med tale og sang som er sjenerende. Men de siste årene er det blitt stadig mer av til dels rent kommersielle konserter, med stadig mer avansert høyttalerutstyr, sier Eilertsen, som påtaler at konsertene har vart utover sene kvelden.

Nattebråk

Mens campingens egne ordensregler krever ro klokken 23, viser brevet til episoder fra i fjor, med konserter som varte til halv ett på natten. Nå krever naboene at støyende aktiviteter slutter klokken 22. Det vises i brevet til at hyttenaboene har forsøkt å ta dette opp med bibelcampen, uten resultat. Det er foreslått både teltflytting og lyddemping.

For å illustrere poenget legger de ved programmet fra siste års drift av teltkirken, med understrekning av et økende antall konserter, både med Tore Thomassen, «Jesus Revolution», Lisa Børud og Glenn Kaiser.

Imøtekommet

Nestleder Jarle Sagedal i Justøyfamiliens Bibelcamping, som siden 2004 har drevet campen og teltkirken, mener at de har kommet hyttenaboene i møte.

— Vi hadde møter med dem både foran fjorårets sesong og sesongen før der igjen. Når det gjelder megafon, har vi kuttet den, og vi føler også vi har imøtekommet andre forhold, så langt vi praktisk har kunnet, sier Sagedal. Han hevder det ikke har vært noen økning i konserthyppigheten de siste årene.

— I snitt har vi vel en konsert i uka i løpet av de seks ukene vi driver om sommeren. Men det er selvsagt andre arrangementer som også gir lyd. Men dette har vært drevet i over 40 år, og som vi akter å fortsette å drive, sier Sagedal og peker på at det nødvendigvis må bli litt lyd.