MOI/KRISTIANSAND: Toget mellom Stavanger og Kristiansand ble 22 minutter forsinket, etter at en full passasjer lagde kvalm om bord i toget.

— Han ble bedt om å forlate toget ved Moi fordi han var til sjenanse for de andre passasjerene. Men på utsiden lagde han litt av en scene, noe som førte til forsinkelsen, sier informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

Både Agder og Rogaland politidistrikt ble orientert om hendelsen.

Krabbet under toget

— Mannen havnet først i noen tumulter med konduktøren, og ble bedt om å forlate toget. Etterpå krabbet han under toget og la seg til rette mellom sporet, sier operasjonsleder Daniel Kleppa ved Rogaland politidistrikt.

Toget ble dermed stående på Moi helt til togpersonalet fikk ordnet opp i situasjonen.

— De ringte og ga beskjed om at en full mann laget kvalm. Slik jeg forstod det skulle de prøve å ta med seg mannen til Kristiansand, slik at politiet kunne ta hånd om ham der, sier operasjonsleder Frank Solås.

Siden nærmeste politivakt var i Egersund, hadde politiet ikke anledning til å rykke ut til stasjonen.

— Nei, det er en avstand på tre-fire mil, så det hadde tatt altfor lang tid, sier operasjonsleder Daniel Kleppa ved Rogaland politidistrikt.

Lokket frem av soldater

I fravær av ordensmakten tok en gruppe soldater saken i egne hender.

— De var lei av å vente, og bestemte seg for å ordne opp på egen hånd. Etter mye om og men fikk de lokket mannen ut og loset ham innendørs, sier Kleppa.

Toget gikk fra Stavanger klokken 15.56 og ankom stasjonen ved Moi 17.40. Etter forsinkelsen kom toget seg avgårde i retning Kristiansand like etter klokken 18. Toget ankom Kristiansand ca 19.30.