KRISTIANSAND: På et allmøte i går orienterte styreleder Leif Sigurd Lindland om situasjonen, etter at Eikaas sist torsdag varslet at han ikke lenger vil være hotelldirektør på Ernst.

— Ingen konkret hendelse ligger til grunn for min oppsigelse. Den er min konklusjon på uenighet med mine overordnede som har utviklet seg over tid, sier Øyvind Eikaas til Fædrelandsvennen.

Han har vært toppsjef ved hotellet siden 2006. - Hva handler uenigheten om?

- SVÆRT RYDDIG

  • Du kan si den har med veivalg å gjøre. For min del handlet det om verdier. Arbeidsgiver har for øvrig opptrådt svært ryddig. Det er også alt jeg kan si nå. Alle papirer er ennå ikke signert.

- Har du annen jobb å gå til?

— Nei. Men jeg har fått mange telefoner.

Investor Petter A. Stordalen, som har brukt 240 millioner kroner på en renovering og utbygging av Ernst som skal være ferdig neste høst, sier dette om direktørens avgang:

— Personalsaker snakker jeg ikke med media om. Jeg kom nettopp fra Stockholm og er akkurat nå ute og sykler med bikkja. Ring konserndirektør Torgeir Silseth. Men du må gjerne sitere meg på at jeg fortsatt har ståltro på Ernst.

Nevnte Silseth, som er sjef for Clarion-hotellene i Skandinavia, sier at Øyvind Eikaas har gjort en kjempejobb siden han ble hentet fra sjefjobben ved kjedens hotell på Gardermoen.

- Hvorfor har han da gått av?

- LIKER DET IKKE

  • Det har sammenheng med diskusjon om tempo og posisjonering over tid.Mer dramatisk er det ikke. Men ingen av oss liker det som nå har skjedd.

- Ble Eikaas bedt om å gå?

— Vi ble enige om å gjøre det slik. Samtidig ønsker vi hverandre alt godt.

I forbindelse med hotellutbyggingen er profilerte nattklubber og puber lagt ned og erstattet med spa- og konferansetilbud.

I påvente av ny hotelldirektør ved Ernst, vil sjefen ved Clarion Hotel Stavanger, Knut Eivind Berg, fungere i stillingen.

Hotellet i Rådhusgata er Kristiansands eldste, og ble etablert av tyskeren Ernst Probsthahn i 1858.