KRISTIANSAND: Graffiti blir stort sett karakterisert som hærverk og visuell forsøpling av offentlige fellesrom, særlig av dem som eier bygningene som blir dekorert eller tilgriset.

— I utgangspunktet er ikke tagging gitt så høy prioritet, sier Arild Sørensen, politiførstebetjent og leder av allmenngruppa ved Kristiansand politistasjon.

  • Det ble levert få anmeldelser i 2006, men når man går rundt i byen, ser man jo at det er mye å gjøre for kommunens taggeteam, sier han.

  • Det beste er om vi får tatt dem på fersken. Men vi har ikke mange spor å gå etter, vi er avhengig av tips fra publikum, innrømmer han.

For øyeblikket sitter en 34 år gammel mann fengslet for å ha skrevet injurier og slagord, og natt til tirsdag ble en 17-åring tatt for tagging på Vesterveien.

  • Skiller dere mellom tagging og graffiti?

— I utgangspunktet ikke, alt blir registrert som tagge-saker. Men noen lager bilder, mens andre er mer opptatt av å skrive sine egne bokstaver og tegn.

— Finnes det et eget taggeregister?

— Nei, vi forsøkte å registrere en del av det vi kom over for noen år siden, men så lenge dette står litt nede på prioriteringslista fra politimesteren, gjør vi ikke det.