LILLESAND: — Det er en selvfølge at kommunen skal dekke egenandelene, sier en opprørt Nina Bordewick Gramel.

Ble sint

9. februar falt Nina Bordewick Gramel på fortauet like ved Lillesand By- og Sjøfartsmuseum.

— Fortauet var glasert med nysnø oppå, og det var ikke strødd. Jeg falt og fikk armen under meg, og hørte det smalt inni armen, forteller Gramel som driver klesforretning på bryggekanten i Lillesand.

Bordewick Gramel som for øvrig er Frp-politiker, sendte straks en mail til ordfører Arne Thomassen, og siden har korrespondansen vært omfattende med mange involverte.

— Først ble det sagt at saken skulle vurderes etter vanlige rutiner, men da jeg ble sint, hjalp det, sier Nina Bordewick Gramel.

Nå har Lillesand kommune sagt seg villig til å betale 1582 kroner ut fra billighetsbetraktninger. Det er hva Gramel har betalt i egenandeler til legehonorar for henvisning til sykehus, polikliniske undersøkelser, røntgen, drosjetur og andre transportutgifter. Kommunen er innstilt på å punge ut med inntil 5000 kroner.

-Vi har foretatt en skjønnsmessig vurdering i den enkelte saken, og jobber videre med det juridiske, sier Halvard Aglen, rådmann i Lillesand kommune.

— Det er ikke holdbart at kommunen ikke vil dekke noe utover 5000 kroner. Det er mulig at armen må opereres, og da blir det fort penger av det, mener Bordewick Gramel som er opprørt over det hun opplever som kommunal arroganse:

— Dette har løst seg fordi jeg ikke har gitt meg. Jeg er bekymret for eldre mennesker som kan havne i samme situasjon, og jeg hjelper gjerne andre.

Uvanlig sak

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med Kristiansand, Søgne, Vennesla, Bykle og Birkenes kommuner, og ingen har vært borte i en lignende sak.

— Det er vanlige erstatningsregler som gjelder. Dersom en kommune handler uaktsomt som grunneier, kan en ryke på et erstatningsansvar. Kristiansand kommune har ingen egne retningslinjer, slike saker må vurderes i hvert enkelt tilfelle, sier kommuneadvokat i Kristiansand, Trond Nilsen.