MANDAL: Begrunnelsen er at regjeringen vil stoppe nedbyggingen av strandsonen. Samtidig påpekes at området fremdeles bør forbeholdes sjørettet næring.

– Det kan ikke legges en klam hånd over all utbygging i en kommune som satser på turisme. Utspillet er dramatisk. Mandal er avhengig av turistbygg i strandkanten for å få en positiv utvikling, sier ordfører Alf Gottfred Møll, til Fædrelandsvennen.

Investorene har planlagt å bruke 1,5 milliarder kroner til hotell, badeland med opplevelsessenter i fjellhallen, 300 hytter, 100 sjøboder, flere hundre båtplasser og 300 meter kanal med tre broer. Bystyret har i prinsippet sagt ja til planen.

– Vi må øyeblikkelig få til en samtale mellom Fylkesmannen, utbyggerne og kommunen for å få avklart hva som kan gjøres for å unngå at penger kastes ut av vinduet, sier Møll.

– Det bør være en minst like god løsning at området rundt det nedlagte Nato-anlegget brukes til turisme som industri, sier Alf Gottfred Møll.

Dersom planarbeidet forsetter, varsles innsigelse hvis planenstrider mot nasjonale føringer i strandsonen. Miljøverndirektør Tom Egerhei understreker at det er mangel på arealer for sjørettet næring i strandkanten.