ARENDAL: Voldtekten ble anmeldt av en 26 år gammel tobarnsmor i høst. I sju timer skal hun ha blitt holdt fanget i overgriperens leilighet i en by i Aust-Agder. Politiet i Arendal ville ta ut tiltale mot mannen, men statsadvokat Beate Rullestad-Jansen henla saken på grunn av bevisets stilling, ifølge Agderposten.

— Jeg fikk aldri noen forklaring på hvorfor hun ikke trodde meg, sier tobarnsmoren til avisen.

Like før jul påkjærte kvinnen saken inn for Riksadvokaten. Der ble det bestemt at det likevel skal tas ut tiltale mot mannen for grov voldtekt.

— Når Riksadvokaten mener bevisene holder til en fellende dom, så forholder vi oss til det, sier kvinnens advokat, Johnny Sveen, til Agderposten.

Kvinnen selv reagerer på at saken har tatt så lang tid.

— Nå forstår jeg hvorfor så mange voldtatte kvinner faller av på veien. Jeg har følt at denne saken har tatt veldig lang tid og at jeg delvis selv har måttet drive den frem, sier hun.

Under rettssaken blir det ord mot ord, ifølge Agderposten. Mannen hadde ikke sædavgang, og det skal derfor ikke være funnet DNA. Politiet har imidlertid sikret seg tekstmeldinger der mannen delvis skal ha erkjent skyld. På voldtektsmottaket i Arendal konstaterte legene at kvinnen var blitt utsatt for grov vold da hun ble holdt til fange i mannens leilighet.

Foreløpig er det ikke satt noe tidspunkt for når saken skal opp for Aust-Agder tingrett.