LILLESAND: Verken Statens Vegvesen, politiet eller Veitrafikksentralen har fått meldinger om mye trafikk, kaos eller alvorlige hendelser etter dagens E 18-stenging. Etter at flere store steinblokker raste ut ved tunnelen ved Østre Vallesverd mandag morgen, fryktet flere at det skulle bli problematisk å komme seg hjem fra jobb. Den bekymringen ser ut til å ha vært ubegrunnet.

— Vi har ikke fått meldinger om noen alvorlige hendelser etter at veien er stengt. Derfor regner jeg med at dette har gått greit, sier Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Trailer i sida Det eneste tilfellet han kan fortelle om, er en dame som fikk en trailer i sidedøra i Timeneskrysset i Kristiansand.

— Traileren skal ha tatt hele siden på bilen, men hun og trailersjåføren hadde ordnet opp på stedet og reist derfra før politiet kom frem. Ellers var det bare tre – fem minutter forsinkelse der to felter ble innsnevret til ett, sier Solås.

Heller ikke Veitrafikksentralen har fått meldinger om mye trafikk eller alvorlige hendelser mandag ettermiddag. Det eneste de hadde fått høre var at det hadde blitt en del trafikk og litt rygging på den lille skogsbilveien mellom Trøe og Åbål. Der kunne lokalkjente kjøre en omvei, en vei seksjonsleder Jens Gunnar Andersen i Statens Vegvesen Aust-Agder ikke ville ha mange biler på.

— Dette er ikke en vei vi anbefaler. Vi vil ikke ha E 18-trafikken ned dit, sa han til fvn.no tidligere mandag ettermiddag.

Minibuss Høvågruta ble heller ikke nevneverdig forsinket av stengingen.

— Vi ble nødt til å kjøre den lille veien ved Trøe. Vi kunne jo ikke akkurat kjøre helt opp til Birkeland. Vi har jo ikke så mye der oppe å gjøre, sier Anne Margrethe Gustavsen, daglig leder i Høvågruta.

På en av avgangene måtte de til og med kjøre med minibuss for å komme lettere frem på den lille skogsbilveien, men hadde bare små forsinkelser gjennom dagen.

En bilist som kjørte på den aktuelle veistubben, fortalte fvn.no om tidvis kaos etter at biler måtte rygge for møtende biler. Men alt i alt ser det ut til at det fryktede kaoset uteble.