SONGDALEN: Krimteknikere undersøkte i går bilen som tyvene forlot ved Songdalselva, etter sjokkbrekket på Expert i Søgne. Det ble også funnet en litauisk-registrert bil på en sidevei, som ble undersøkt av politiet.

Etter de tekniske undersøkelsene kan politiet fastslå identiteten til mennene som er litauere.

— Vi kjenner identiteten til tyvene gjennom tekniske funn vi har gjort i den ene bilen vi har beslaglagt, forteller lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Nå etterlyser politiet tyvene nasjonalt.

— De er etterlyst gjennom politiets kanaler, sier Pedersen.

Kjent av politiet

Litauerne er kjent av politiet fra tidligere opphold i Norge, men det er usikkert om de er straffet for noe.

Søket avsluttet i går

Politiet avsluttet søket etter mennene i går ettermiddag.

— Vi gjennomsøkte et område som var så stort at det var naturlig å avslutte da vi ikke fant mennene, sier Pedersen.

Les mer:

Jakter på tyv i kjeledress

Innbrudd for tredje gang

Se video:

Se video fra leteaksjonen

Fikk besøk av tyvene på gården

Sjokkbrekk natt til torsdag

Det var klokken 03.15 natt til torsdag at politiet fikk melding om at to personer var i ferd med å laste inn varer i en bil ved Expert i Søgne. Det viste seg at tyvene hadde knust seg inn i butikken med bilen som rambukk, samt benyttet slegge. Mennene fikk med seg en mengde varer.

Politiet rykket ut og la seg på hjul etter ransbilen. Bilen kjørte med retning Songdalen, men forsvant for politiet. Da bilen ble funnet igjen, ble en av tyvene observert da han forvant inn mot skogen.

_Tyvene knuste seg inn i Expert på Tangvall i Søgne og stakk av med en

mengde varer. (Foto: Vegard Nekstad)_ Politiet tok opp jakten på personen, noe som endte med at han hoppet i Songdalselva.

Stor redningsaksjon

En stor leteaksjon ble satt i gang, fordi politiet fryktet at mannen kunne drukne i de store vannstrømmene i elva. Brannvesenet, dykkere, politihunder og helikopter lette etter mannen i flere timer uten å finne han.

Se video fra leteaksjonenEtter mellom tre og fire timer med leting, gikk redningsaksjonen over til å bli en ren politiaksjon. Torsdag var store politistyrker ute for å lete etter tyvene i skogene i Songdalen. Minst tre politihunder gjorde søk etter dem.

Etterlyste mann ble blå kjeledress

Torsdag formiddag fikk politiet beskjed om at det hadde vært innbrudd på en gård ved Vestre Fidje i Songdalen. På gården var det blant annet stjålet en blå kjeledress som var stemplet ”NSB biltrafikk”. Politiet gikk ut i media og etterlyste ”en mann med blå kjeledress”.

Alf Einar Fije fikk besøk av en eller to tyver på gården sin (Se video under).

Det ble blant annet stjålet en blå kjelederss . (Foto: Jon Anders Skau)

Fikk besøk av tyvene på gårdenPolitiet mener at tyvene har tatt seg inn i gården og byttet ut våte klær med klær fra gården. Ved 14-tiden i går var politiet usikre på om det hadde vært en eller to personer på gården.

Ønsker tips fra publikum

Politiet oppfordret i går publikum til å være oppmerksomme på ukjente personer i området, som eventuelt skulle ha en unormal oppførsel.

Se reportasje fra torsdagens tv-sending