MOI: Raset på E 39 ved Tornåsen har ikke ført til alvorlige personskader, men en mann måtte kjøres til Sørlandets sykehus i Flekkefjord, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen skal ha kjørt en personbil forbi stedet og skal ha stoppet for å ta raset nærmere i øyensyn. Han ble lettere skadet etter å ha hoppet over autovernet og ned i en bratt skråning for å unngå å bli rammet av et vogntog som braste gjennom raset.

Lange køer utover dagen Hovedveien til og fra Sørlandet ble stengt lørdag morgen ved halv seks-tiden etter at det gikk et steinras på anslagsvis fire-fem kubikkmeter over veien ved Lundevatnet. Dette førte til lange køer også utover dagen.

— Det ser ut som om en stor steinblokk har løsnet høyt oppe i fjellsiden og delt seg på vei ned. Den største biten landet på E 39 var på nærmere en kubikkmeter, sier driftsleder Sigvald Grøsfjeld i Kolo Veidekke AS - firmaet som har vedlikeholdsansvaret for veien på stedet.

Omkjøring på riksveiene

Mens E 39 er stengt på rasstedet, dirigeres trafikken vestfra fra Rv 42 på Helleland og videre via Tonstad.

Østfra blir lastebiler som er høyere enn 4,10 meter dirigert via Kvinesdal og inn på Rv 42. Ellers kan personbiler og lastebiler under 4,10 meter kjøre via Rv 466 fra Flikka og gjennom Gyland til Rv 42. Åpnes lørdag kveld?

Vaktoperatør Elin Syrstad ved Vegtrafikksentral vest i Bergen opplyser at veien kan bli åpnet i løpet av kvelden.

— Men folk fra vegvesenet skal nå opp i fjellveggen for å renske bort løse partier, og det kan ta tid, sier Syrstad til Aftenbladet.no.

Veiforbindelsen østover var forøvrig redusert på flere veistrekninger natt til lørdag og lørdag.

— Det ble meldt inn til oss klokken 5.39 i natt. Den første meldingen gikk på at en bil var kjørt av veien, men det viste seg å ikke stemme. En person falt og slo seg da han gikk ut av bilen ved rasstedet, men raset skal ikke direkte ha forårsaket materielle skader eller personskader, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.