VALLE: Etterforskingsleder og politiførstebetjent Dag Hovden ved lensmannskontoret i Valle sier til Fædrelandsvennen at ”det har vært mange utfordrende elementer i denne saken” og at han regner med det ender med påtale mot sogneprest Arne Skare.

I går hadde etterforskerne møte med politijuristen i Kristiansand.

Saken mot sognepresten i Valle og Bykle som er mistenkt for å ha skrevet trusselbrev til seg selv, samt sabotert bremser på egen bil, er på det nærmeste ferdig etterforsket og blir sendt til påtalemessig vurdering i løpet av denne uken, eller tidlig neste uke.

(Saken fortsetter under bildet)

FERDIG ETTERFORSKET: Saken mot sogneprest i Valle og Bykle, Arne Skare, er ferdig etterforsket. Skare mistenkes for selv å ha stått bak trusler og terror. Her er han fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Johs. Bjørkeli

Falsk anmeldelse

— Det er par personer til vi skal snakke med før vi sender saken fra oss, sier Hovden.Politiet har i lengre tid etterforsket saken der sogneprest Arne Skare er mistenkt for å ha gitt falsk forklaring og falsk anmeldelse. Politiet tror Skare har stått bak trusselbrevene til seg selv og har kuttet bremsene på egen bil slik at det skulle se ut som sabotasje mot han selv.

Nekter

De angivelige drapstruslene der sognepresten blant annet skal ha funnet en kniv og et trusselbrev spiddet til nakkeputa i bilen sin, førte til at bygdefolket offentlig slo ring om han. Da det ble kjent at politiet mistenker han for selv å ha stått bak hendelsene, gikk det sjokkbølger gjennom bygda.

Skare har helt siden i slutten av juli da det ble kjent at politiet mistenker han for falsk anmeldelse og selv stå bak ugjerningene, nektet for dette.

Det er Statsadvokaten som til sist vurderer om sognepresten blir tiltalt for falsk forklaring og anmeldelse.