SØGNE: Siden mandag kveld har den vesle hetterotta prøvd å komme inn på Søgne omsorgssenter. Da den først ble avvist av nattevakta, tok Elise Jensen (22) fra Kristiansand kjæledyret med seg, — og nå bor den i ei pappeske på badegulvet til Jensen i Søgne.

Angrepet av skjærene

  • Jeg jobber i 2. etasje, og den har gått opp trappene og prøvd å komme seg inn. Hun ble angrepet av skjærene som laget mye leven natt til tirsdag, men fikk heldigvis bare noen små sår på halsen sin, sier Jensen.

Hetterotte er et vanlig kjæledyr i Norge, men lever ikke fritt. Jensen forteller at den ser ut til å ha fått godt stell, men har nå altså kommet bort fra sin forsørger. Kanskje var det derfor den oppsøkte omsorgshjemmet? Rotta er imidlertid bare en halvvoksen hunn, og det er derfor litt tidlig å komme på gamlehjem.

- Veldig søt

  • Jeg har dessverre ikke tid til å ha den, så jeg håper at eieren eller noen andre som vil ha den kan ta kontakt. Hun er veldig søt. Jeg vil helst ikke måtte ta livet av den, og det er uaktuelt å slippe den fri da det er et skadedyr, om enn tamt, sier Jensen.