KRISTIANSAND: I dag får gatemusikanter spille én time daglig på samme sted i Kristiansand, men snart er det trolig historie. Nye regler gjør at gatemusikantene uten høytaler bare får spille i 45 minutter daglig.

Byutviklingsstedet hadde ingen innvendinger mot det nye forslaget som sier at musikantene maksimalt kan spille to timer daglig i Kvadraturen, fordelt på tre forskjellige spillesteder.

De nye ordensreglene legger også til grunn at gatemusikantene ikke spiller høyere enn det lovlige støynivået og at musikantene ikke selger CD-plater eller andre effekter.

Forbyr sprayboks-salg

Ifølge leder i byutviklingsstyret, Grete Kvelland Skaara (KrF), vakte forslaget til nye ordensregler ikke store reaksjoner. Ett punkt ville utvalgsmedlemmene imidlertid ha inn.

– Det ble lagt til et punkt om spraybokser. Blant annet i forbindelse med 17. mai var det et stort problem. Innholdet limer seg fast og alle var enige om at det er uheldig, sier Kvelland Skaara, til fvn.no.

Forbudet vil imidlertid ikke gjelde bruk, men salg av boksene på utsalgssteder som kommunen disponerer.

– Jeg tok det opp under møtet ettersom vi har fått veldig mange klager fra våre folk som ryddet etter 17. mai. Det er et klissete stoff som sprayes ut og det gjør renholdet vanskelig. Publikum irriterer seg også, sier Per Kjelsaas i Kristiansand kommune.

Bystyret skal nå vurdere hvorvidt de nye ordensreglene skal gjøres gjeldende.