KRISTIANSAND: Mandag morgen ble den videre etterforskningsstrategien drøftet mellom etterforskerne fra lensmannsetaten i Setesdal, kriminalteknikerne og juristene som arbeider med saken.

— Det gjenstår avhør i saken, blant annet oppfølgingsavhør av den siktede 39-åringen, sier politiadvokat Johan Martin Kile. Politiadvokaten sier at også folk i bekjentskapskretsen til Bjørn Stuverud er avhørt, og han bekrefter at dette blant annet dreier seg om en kamerat som hadde kontakt med 39-åringen etter drapet.

Rettsmedisinsk Institutt har gitt politiet en foreløpig orientering om hva som var den direkte årsaken til at 63 år gamle Berit Svendsen døde. Denne informasjonen vil politiet ikke gå ut med.

Det er beslaglagt flere gjenstander i huset på Gautestad. Inne i boligen ble det tatt ut tre gjenstander, blant annet en motorsag.

— Politiet kan avkrefte at en øks var drapsvåpenet, slik det først ble antatt, sier politiadvokat Kile. – Men av hensyn til etterforskningen vil vi fortsatt ikke si hvordan kvinnen ble drept.

Med sikkerhet vet politiet at Berit Svensen ble drept av sin sønn inne i selve huset, og at hun deretter ble dratt ut og lagt på utsiden av boligen.