SØGNE: — Den mistenkte er en 51 år gammel kvinne som camper på Åros, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Uenighet om akseptabel oppførsel

Historien begynte med meldinger om at folk drakk alkohol og pratet høylytt på campingplassen ved 02.30-tiden natt til lørdag. Oppgitte mennesker som ikke fikk sove på grunn av bråket endte opp i krangel med de feststemte menneskene, og personell fra campingplassen kom også til stedet.

— I tumultene som oppsto skal kvinnen tatt strupetak på en av Åros campings vakter, sier Solås.

Vakten som skal ha blitt forulempet er en 28 år gammel kvinnelig ansatt.

Driftsleder avdramatiserer

Bestyrer og driftsleder ved Åros Camping, Knut Renneflott, mener man må regne med litt uroligheter når så mange mennesker er samlet.

— Jeg kjenner ikke til dette strupetaket du refererer til, men jeg kan bekrefte at politiet ble tilkalt for å roe gemyttene i natt, sier Renneflott til fvn.no.

- Hverken strupetak på vakter, eller festing til klokka 02.30 er vel ønskelig på en familiecamping?

— Nei, absolutt ikke, og vi har jo et regelverk som sier at det skal være rolig her fra klokka 23. Mine vakter og jeg selv kan likevel ikke gjøre annet enn å hysje på bråkmakere. I natt hjalp det derimot ikke, og noen av gjestene har sett seg nødt til å ringe politiet, sier Renneflott.

Renneflott mener det som skjedde er slikt man må regne med på en campingplass innimellom.

— Vi er flere tusen mennesker som er samlet på et lite område, og jeg synes det er bra at vi bare har hatt én slik episode i løpet av sesongen, mener Renneflott.

Full forvirring

Kvinnen ble lagt i bakken av politiet, og beordret inn i sin campingvogn.

— Hun ble bedt om å holde seg der, sier operasjonsleder Solås.

Det er for både operasjonsleder og campingbestyrer uklart om den mistenkte kvinnen var blant dem som festet, eller snarere en av dem som ikke fikk sove på grunn av festen.