KRISTIANSAND: Da tre personer fra barnevernet kom for å hente mannens seks år gamle sønn på hans bopel i Kristiansand, dro han frem en kniv og truet de tre kvinnene. Dette skjedde 10. januar i fjor.

Mens han holdt kniven hevet mot dem krevde han at de måtte komme seg ut av hans leilighet.

På utsiden uttalte han at dersom de kom tilbake senere på kvelden med politiet så skulle han finne frem våpenet. Videre skal han ha sagt noe som at «da var det ikke bare en barnevernsak vi hadde med å gjøre, men en drapsmann». Handlingen var egnet til å volde alvorlig frykt.

Fvn.no har vært i kontakt med 41-åringen, og han hevder på sin side at barnevernet gjorde innbrudd i leiligheten hans da de plutselig sto inne i huset hans da han kom hjem den aktuelle dagen. Uten politiet tilstede mener mannen det kvalifiserer til innbrudd, og anmeldte dette. Men anmeldelsen ble henlagt.

Mannen er i Kristiansand tingrett tiltalt for å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn 6 måneders fengsel. Trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

Han er i tillegg tiltalt for, «for ved trusler å ha søkt å få en offentlig tjenestemann til urettmessig å foreta eller unnlate en tjenestehandling», ved å uttale at han skulle finne frem våpenet dersom de kom tilbake senere på kvelden med politiet.

Mannen har også begått ni forskjellige brudd på forbud mot å oppsøke eller på andre måter ta kontakt med ekskona.