KVINESDAL: Over en periode på 50 uker skal mannen ha kjøpt minst 250 gram amfetamin av en lokal narkohandler. I dommen fra Lister tingrett heter det at "retten finner det ut over rimelig tvil at tiltalte ervervet minst 250 gram amfetamin".

La kortene på bordet

Til politiet skal mannen ha lagt kortene på bordet, og i avhør kom han med opplysninger om en selger av narkotika som inntil da var ukjent for politiet.

I avhøret fortalte mannen, som er uføretrygdet, at han i månedsskiftet oktober/november 2006 kjøpte minst 100 gram amfetamin og cirka 250 gram hasjisj av en ukjent person i Stavanger.

Under en ransaking i mannens hjem 27. november 2006 fant politiet over 300 gram narkotika, deriblant hasjisj, marihuana og kokain.

Tidligere dømt

Mannen er tidligere dømt for brudd på rus— og narkotikalovgivningen, og ble sist gang dømt til 75 dagers fengsel og bot for narkotikalovbrudd og brudd på våpenloven i 2006. Retten legger i skjerpende retning til grunn mannens tidligere narkotikalovbrudd, og at det bare er to år siden siste dom kom.

I formildende retning legger retten til grunn at flere av forholdene mannen står tiltalt for skjedde relativt langt tilbake i tid, uten at 61-åringen selv kan stå ansvarlig for at det har tatt lang tid.

Forholdene mannen ble tiltalt for fant sted i perioden høsten 2005 til 27. november i fjor. Retten fant mannen skyldig i alle tiltalepunktene, bortsett fra et punkt påtalemyndigheten frafalt, og kom fram til at mannen må sone ett år i fengsel.

Til fratrekk kommer 40 dager for tiden mannen satt i varetekt.

Mannens advokat, Stian Trones Bråstein, sier til fvn.no at han i samråd med sin klient vil vurdere en anke.

— Jeg har ikke lest dommen og gått gjennom den med min klient. Vi vil vurdere en anke når jeg har gått gjennom dommen, sier Bråstein.