GRIMSTAD: Det skriver Grimstad Adressetidende.

I tingretten ble det tiltalte kjæresteparet dømt til henholdsvis ti— og fem års fengsel. Kvinnen, som fikk fem år, nektet en hver befatning med drapet, men innrømmet å ha vært til stede da kjæresten tente på boligen. Mannen forklarte imidlertid at han tente på boligen som følge av en konflikt om kjøp av en startpistol.

Det var natt til søndag 15. juli i fjor at bolighuset i Arendalsveien i Grimstad ble påtent. To personer omkom i brannen, og flere andre fikk med nød og neppe reddet seg ut. Det ble fort slått fast at brannen var påsatt, og kort tid senere ble en den gang 28-åring og en 24-åringen pågrepet og siktet.

I avhør innrømmet 28-åringen å ha satt fyr på huset, men han erkjente ikke straffskyld. Politiet mente 28-åringen hadde planlagt å sette fyr på huset, og han ble kort tid etter brannen siktet for overlagt drap.

Det var fem leiligheter i gården. De to omkomne mennene på 24 og 25 år ble funnet inne i en totalt utbrent leilighet i 2. etasje. Den ene ble funnet nede på gulvet i stua, den andre på en madrass i en alkove.

Ifølge politiets branntekniker kunne dødsbrannen i Grimstad i juli i fjor lett krevd flere dødsofre.

Det er satt av seks dager til ankesaken.

**Les også:

Får ti års fengsel for mordbrann

— Kunne lett blitt flere dødsofre

Tiltalt for mordbrann**