GJERSTAD: For tre år siden skulle kommunen spare penger på å rasjonalisere bort sentralbordtjenesten. I dag angrer ordføreren på det.

– Det var kanskje å bruke sparekniven litt for voldsomt, sier ordfører Rune Hagestrand i kommunen, til P4. De siste tre årene har kommunen ikke hatt sentralbord betjent av levende mennesker. I løpet av den perioden har kommunens ansatte fått svært mange negative tilbakemeldinger på maskinstemmen.

– Vi har fått varierende tilbakemeldinger. Noen er sinte, noen er frustrerte, men de aller fleste er veldig fortvilet, sier enhetsleder Inger Mari Sørvig til P4. Det er særlig eldre som ikke har tilgang til internett som har reagert negativt på tjenesten. Ordføreren forteller at kommunen nå vil gå mot strømmen.

– De fleste har vel prøvd å ringe til de store firmaene, som alle har slike automatiske tjenester. Det har nok gått ei kule varmt for mange mens de sitter og venter på svar. Den trenden vil vi prøve å gå den andre veien med, sier ordfører Rune Hagestrand til radiokanalen.

Fra og med i dag er den automatiske stemmen med sine ni hovedvalg borte – i alle fall for innbyggerne i Gjerstad kommune.