MANDAL: Skalldyrfestivalen er i startgropa foran offisiell åpning i kveld, og nå er matlagingen kommet godt i gang.

På Gjerts Kari plass i sentrum, bak kasser og utstyr, er tre gutter i full gang med å lage maten som skal mette ganene på sultne mandalitter og turister i løpet av festivalen. Guttene lager maten restauranten Jonas B. Gundersen skal servere i teltene rundt omkring i byen.

— Maten skal være inspirert av forskjellige kulturer på festivalen i år. Både inspirert av fransk kultur fra vestkysten i Frankrike med blant annet østers og hummer, og amerikansk kultur. Selvsagt er også maten norskinspirert, sier Heron Anithony fra Oslo.

Han legger til at det i tillegg skal legges vekt på lokale smaker og krydder fra Mandal.

På Giert Karis plass skal også den store scenen gjøres klar til kveldens konsert med Erik og Kriss. Torsdag ettermiddag jobbes det med å sette på plass taket til scenen i tilfelle regn.

— Men selvsagt håper vi på sol, sier Ruben Leirvåg (20) som er en av gutta som er skal ha ansvar for rigging av utstyr og scenelyset under hele festivalen.

Mandalsmannen Georg Veggeland, vaktleder for Mandal turnforening, hjelper til med å rigge opp utstyret.

— Både Mandal turnforening og svømmeklubben stiller opp med dugnadsfolk for å drive vakthold og å rigge i stand festivalen, sier han.

RIGGING: Nå rigges den store scenen på Giert Karis plass i forbindelse med konsertene som er i Mandal sentrum i helga. (Foto: Martine Haugland)