KRISTIANSAND: — Vi gjør ikke dette fordi vi er veldig redde, men vi ønsker likevel ikke å være naive, sier en av de ansatte som fvn.no treffer i barnehagen sent onsdag kveld.

Les også: Barnehage totaltskadet i brann

Les også: Måtte være hjemme fra barnehagen

Førskolelæreren ønsker ikke å nøre opp om pyromanfrykt, men innrømmer at personalet har tenkt sitt.

— Tankene våre begynte å spinne i dag, og vi funderte på hva som var klokt å gjøre. Vi falt ned på denne løsningen, og vi ser innom barnehagen gjennom hele natta, forteller mannen, som ikke vil ha navnet sitt i media.

Mannen hadde helst sett at fvn.no ikke skrev om temaet, og heller tiet saken ihjel.

— Dersom det er en pyroman løs er det dumt å gi ham denne oppmerksomheten. Det kan være denne oppmerksomheten som trigger, og som han ønsker, mener mannen.

Samtidig mener pedagogen at Kuholmen er spesielt utsatt for å bli påtent.

— Her er det dørgende mørk, og det er langt til nærmeste hus, og derfor passer vi som bor i nærheten ekstra på, forteller han.

Avventer i Roligheden

I nabobarnehagen, den kommunale Roligheden barnehage, har ikke styrer Anne Hagen tatt noe initativ i forhold til ekstraordinært vakthold natt til torsdag.

— Foreløpig ønsker jeg å avvente etterforskningen av brannen i Oddernes og Kongsgård, før jeg eventuelt iverksetter noen tiltak, sier hun, og påpeker at det sålangt ikke er fastslått hvorvidt brannen ble påsatt.

Hagen sier hun onsdag har fokusert på om kollegene i den brannrammede barnehagen behøvde hjelp på noen som helst måte.