ARENDAL: — Det er en person som er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Fire andre personer har fått lettere bukskader. Tilstanden deres er stabil, opplyser vakthavende kirurg ved Sørlandets sykehus i Arendal, Sigmund Synnnes, til fvn.no.

Ullevål opplyser om at den 19 år gammel kvinnen er under intensiv behandling for alvorlige skader i hode og ansikt. Tilstanden hennes betegnes fredag morgen som stabil.

Les også: Får krisehjelp på skolen

Politiet fikk melding om båtulykken mellom Hisøy og Tromøy i Galtesundet i innseilingen til Arendal klokken 23.51 torsdag kveld.

Kolliderte med jernstake

Operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt sier til fvn.no at fritidsbåten, en 22 fots rib med 150 hk, kolliderte med en jernstake på vei inn gjennom Galtesund sent torsdag kveld.

Ifølge Arnesen er det uvisst hvor stor hastigheten har vært, men opplyser at jernstaken som båten kolliderte med ble presset om lag en meter inn i båtskroget.

— Den har tydeligvis fått en brå stopp. En av de involverte har forklart at hørte et smell, og så lå de i sjøen, sier Arnesen.

BRÅSTOPP: De seks ungdommene var passasjerer i denne båten. Foto: Ernest Boswarva.

Førte båten

En 50 år gammel mann har opplyst til politiet at han var fører av båten. Han er far til en av de seks passasjerene. Fire menn på 19 år og en på 18, samt to 19 år gamle kvinner var passasjerer i båten. Alle de seks passasjeren skal være russ.

— De hadde vært på fest på Tromøya, og hadde spurt faren til den ene om han kunne komme og hente dem, sier Arnesen til fvn.no.

Ifølge agderposten.no har båten mest sannsynlig kollidert med en jernstake som dirigerer båttrafikken utenfor Store Skotholmen.

— Det er ingen merking av staken og den kan ikke sees når det er mørkt. Den markerer et skjær under vannet, men det eneste som stikker opp er selve staken, sier Steinar Moe, til NRK Sørlandet.

Politiet etterforsker nå ulykken og fredag morgen gjør politiet åstedsundersøkelser.

— Det er rutinemessig blitt tatt blodprøve av alle personene i båten, opplyser politistasjonssjef ved Arendal politistasjon, Jan Sverre Krogstad, til fvn.no.

HER KOLLIDERTE BÅTEN: Båten kolliderte med et styrestag like ved Store Skotholmen i Galtesund.

Rop om hjelp

Steinar Moe og sønnen Kristian var de første på ulykkesstedet etter at de hadde hørt rop om hjelp. Da de kom fram, lå tre i vannet, en av dem lå under vann, mens fire hadde tatt seg opp i ulykkesbåten igjen.

Moe forteller at de som ble reddet opp av sjøen var bevisstløse. Kaptein Magnar Opdal på redningsskøyta Odd Godager beskriver åstedet som uoversiktlig og kaotisk.

— Jeg vet ikke hvor lenge personen som lå under vann hadde klart seg, sier Steinar Moe til Agderposten.no.

50-åringen lå og holdt oppe hodet til en jente som blødde kraftig fra skader i hodet. Sammen berget Steinar Moe og sønnen Kristian de tre opp i båten igjen. De sier det bare var flaks at de var på en hytte i nærheten og hørte ropene om hjelp.

Ifølge redningsleder Bjørn Jarle Åmlid har de involverte vært svært heldige.

— Denne ulykken kunne fort fått et helt annet utfall, sier Åmlid.