KRISTIANSAND: Ledelsen i Hansa Borg Bryggerier vurderer nå om publikums adgang til kilden til Christianssands Bryggeri skal stenges.

Dermed kan befolkningen miste tilbudet om gratis vann. Årsaken til at stengning nå har blitt et alternativ er kostnader i forbindelse med vedlikehold.

— Vi skal gjøre en vurdering av hva vi skal gjøre med publikums mulighet til å tappe vann fra kilden, og avstengning er et alternativ, sier kommunikasjonsansvarlig for Hansa Borg Bryggerier, Anette Karlsen, til fvn.no.

Kilden til bryggeriet ble funnet i 1932 på 32 meters dyp. CB tilbød publikum gratis vann fra kilden på slutten av 1990-tallet. Muligheten til å ta med seg gratis vann fra CB har blitt svært populært.

- Problemer med vedlikeholdet

Karlsen sier at alternativet nå er å stenge publikums tilgang til kilden eller å beholde tappemulighetene slik de er.

— Slik situasjonen er nå krever tiltaket en del justeringer. Vi har blant annet en del problemer med vedlikehold på vinterstid.

- Hva skjer fremover nå?

— Vi skal gjøre en helhetsvurdering av mulighetene og ta avgjørelsen ut fra det.

- Vil dere ta med i vurderingen at tappeanlegget har blitt et populært stoppested for mange mennesker i distriktet?

— Det vil vi selvfølgelig. Det er viktig del av bryggeriet i Kristiansand.

Karlsen sier at den endelige avgjørelsen vil bli tatt når alle fakta ligger på bordet, noe som inkluderer en prisvurdering av hva vedlikeholdet av anlegget vil koste. Det er foreløpig usikkert hvor lang tid dette vil ta.

Publikums adgang til kilden er for tiden stengt.

Hva mener du? Skriv din mening i debatten under.