KRISTIANSAND: I retten forklarte den 41 år gamle mannen at han var innom Elkjøp Stormarked for å bytte noen filmer som han hadde fått til jul. Han gikk derfor, ifølge sin egen forklaring, inn i butikken og bort til kassa for å bytte filmene.

Jakka hans hadde revnet og han hadde derfor lagt filmene i foret på jakka. Etter å ha henvendt seg i kassa ble han henvist til servicedisken.

Men dette ble han altså ikke trodd på i retten. Overvåkningsfoto fra butikken viste tiltalte komme inn i butikken uten filmer.

Videre viser samme fotomateriale tiltalte gå gjennom kassa med minst åtte dvd-filmer 17 minutter senere. Retten trodde heller ikke på at 41-åringen hadde disse filmene i foret på jakka da han gikk inn i butikken. De mente at det med så mange filmer ville ha vært synlig på overvåkningsfotoet.

De mente også at mannens forklaring om hvorfor han gikk inn i butikken heller ikke var troverdig. I retten forklarte vitner at all bytte av film foregår i serviceskranken ved inngangen til butikken. Det er også skriftlig informasjon om dette som er slått opp på veggen ved inngangen. Mannen hadde flere ganger i løpet av januar og februar 2009 vært inne og byttet filmer i butikken og retten mente derfor at han var kjent med at filmer byttes i serviceskranken ikke i kassa.

Retten la også vekt på at han ikke gikk direkte til kassa, men tok en tur innom selve butikkarealet først.

På bakgrunn av dette mente man det bevist at 41-åringen borttokk minst åtte dvd-er til en verdi av minst tusen kroner. For dette mente man i Kristiansand tingrett at passende straff var en bot på 6000 kroner. Mannen må i tillegg betale 2000 kroner i saksomkostninger.