SØGNE: — Vi har fått flere tips om denne båten nå i morgentimene, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Ukjent eier

Den drivende båten er en Bella 512, men er uregistert. Det er derfor vanskelig for politiet å komme i kontakt med rett eier.

— Det som ikke er noe greit her, er at vi det er funnet nøkler og sko om bord. I tillegg sto båtens innstigningsluke åpen, sier Solås.

Avventer

Båten ble oppdaget ved 8-tiden søndag morgen, men politiet har, i dialog med hovedredningssentralen for Sør-Norge, valgt å ikke igangsette noen større leteaksjon.

— Det er for så vidt mange steder langs Torvefjorden hvor man har kort vei inn til land, sier Solås.

Lar jungeltelegrafen gå

  • Det vi har gjort er å kontakte både grunneiere og båteiere i området, og på den måten forsøker vi å komme i kontakt med båteier, sier politiførstebetjent, Terje Erklev, ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no.

Ingen savnet

Erklev bekrefter også at man ikke har iverksatt noen form for leteaksjon, og mener båten kan ha slitt seg fra fortøyningen.

— Vi utelukker ingenting, men båten ble funnet med påhengsmotoren i hvilestilling. Det er heller ingen personer som er meldt savnet, sier Erklev.

Båten er nå tauet inn til Oftenes i påvente av at eier skal melde seg.