OSLO/KRISTIANSAND: Fremskrittspartiets stortingsrepresentant fra Vest-Agder mener at Agder politidistrikt bare ender opp med smuler når pengene fra statsbudsjettet er fordelt, og at budsjettet er en katastrofe for politidistriktet.

Useriøst og helt feil, mener Justisdepartementet om utspillet.

Les også: Frp-Michaelsen mener Agder er polititaperen

— Hun er ikke tjent med å beskrive verken seg selv, landsdelen, eller politidistriktet hun er fra, som tapere. Det er feil det hun sier, og useriøst av hun som nå skal sitte i Stortingets justiskomité, sier statssekretær Astri Aas-Hansen i Justisdepartementet til fvn.no.

- Vil komme Agder til gode

Statssekretæren understreker at Agder politidistrikt fra 2008 til 2009 fikk budsjettet styrket med snaut 23 millioner kroner, en økning på 6,4 prosent. Fra 2005 til 2009 har politidistriktet økt budsjettet fra 299 millioner kroner til 379 millioner kroner, ifølge Aas-Hansen.

Totalt foreslår regjeringen å øke bevilgningen til politi- og påtalemyndighet neste år med 1,3 milliarder kroner i forhold til vedtatt budsjett i år. Hvor mye av dette som kommer Agder politidistrikt til gode er foreløpig ikke klart, men Aas-Hansen mener Agder vil få en god del av potten.

— I motsetning til Frp er Arne Johannessen på vegne av Politiets Fellesforbund klar på at dette er et bra budsjett. Han gir justisministeren ros for første gang på lenge, og sier at dette er et offensivt budsjett. Han uttalte at Knut Storberget leverer mer kriminalpolitikk enn noen andre justisministre han har samarbeidet med, og han har drevet med dette siden 1988, så det er noen, sier Aas-Hansen.

Politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg, fortalte i går at også 2010 vil bli et år med harde prioriterer. Verken Lindeberg eller politimester Kjell Hegstad hadde store forhåpninger om at det ville komme ekstra penger.

12 årsverk

Særavtalen som ble inngått i vår om nye arbeidstidsbestemmelser for politiet, vil ifølge Justisdepartementet gjøre at Agder politidistrikt får 12 ekstra stillinger.

— Avtalen som trådte i kraft 1. oktober, hvor samtlige skal jobbe én time mer i uken, utgjør 450 timeverk per uke i Agder. Det tilsvarer 12 årsverk. I tillegg vil politidistriktet få 14 sivile stillinger som arrestforvarere på plass, og politimesteren har rapportert inn at dette vil frigjøre 14 tjenestemenn til operativt politiarbeid, sier Aas-Hansen, og legger til:

— Vanligvis sier Frp at det er for sent og for lite. Det må komme for tidlig da at vi allerede i oktober får frigjort 12 årsverk.

Aas-Hansen, som er fra Lillesand, synes budsjettet totalt sett er godt for politidistriktet hun innrømmer å ha et ekstra øye med.

— Åse Michaelsen følger jo med på sitt eget politidistrikt. Det er jeg glad for at hun gjør, og det vil jeg også gjøre. Jeg ser for meg at vi kan være allierte, men da må man forholde seg til realitetene, sier hun.