KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett ser ikke blidt på oppførselen til den unge mannen, som nå er bosatt på Østlandet.

Stjal kun ulike kjøretøy

Gjennom høsten 2008 og videre utpå nyåret 2009 gjennomførte mannen flere tyverier.

I oktober 2008 stjal han en motorsykkel fra Litnedalen i Flekkefjord. Sammen med en annen mann plasserte han motorsykkelen på en tilhenger, og fraktet fangsten til Åseral.

Litt senere samme måned tok han en traktor i Kvåle i Hægebostad, og kjørte denne til Tisland i Marnardal.

Samme fremgangsmåte

En liten måned senere, i starten av november, tok han en Yamaha-snøscooter på Egså i Åseral. Også her brukte han en tilhenger for å få med seg tyvegodset.

Etter en uke fikk mannen lyst på en moped, og forsynte seg med et kjøretøy han fant parkert på Laulandsmoen i Songdalen.

Da det var gått en stund, behøvde mannen en ny snøscooter. I mars 2009 stjal han en Artic Cat-scooter som han fant på Bygland.

Mannen er også dømt for å ha oppbevart en stjålet Suzuki-motorsykkel på sin daværende hjemmeadresse et sted i Vest-Agder.

Valgfri soningsform

19-åringen har tilstått alle forholdene i retten, og er dømt til 60 timers samfunnstraff for forholdene. Disse timene må gjennomføres iløpet av 90 dager.

Mannen kunne eventuelt velge å sone i fengsel i 60 dager, men valgte løsningen med samfunnstjeneste.

Den domfelte unge mannen, som ikke har fast jobb, men som har en gjeld på 200.000 kroner, er også dømt betale totalt 148.000 kroner i erstatning til noen av sine ofre.

Kristiansand tingrett ser ikke blidt på oppførselen til den unge mannen, som nå er bosatt på Østlandet. Foto: Vegard Nekstad