BYKLE / VALLE: – Det ble en veldig bra åpning i strålende vær og med flotte bakker, sier daglig leder ved Brokke Alpinsenter, Jan Wojtaszek, til fvn.no.

Det snør friskt i store deler av Setesdal nå og det er meldt snø i dagene som kommer. I Valle ble de 600 nederste meterne av bakken åpnet i helga og neste helg åpner de siste 500 meterne.

– Vi får kanskje to dager til med snø og det er meldt -2 til -8 grader i helga, så det blir vinterlig og det er slik jeg vil ha det, sier Wojtaszek, som regner med februar-forhold i helga. Om lag 300 mennesker testet seg i bakken denne helga.

Åpnet hele bakken

Alpinanlegget på Hovden åpnet bakkene første gang for to uker siden. I helga ble hovedløypa og ekspress-heisen til toppen åpnet og trakk med det 5-600 gjester til Hovden.

– Det var en fin helg og vi fikk åpna bakken til topps. Det er viktig å la gjestene komme til topps for å se utover fjellheimen, sier Johan Olav Brakestad, daglig leder ved Hovden skisenter.

Brakestad tror at det vil være relativt rolig i bakkene fram mot jul. I romjula og utover sesongen er det ventet langt flere gjester i bakkene.

– Vi har ikke vært i nærheten av å fylle kapasiteten til nå. I jula øker det voldsomt og det er nok kun de ivrigste som har vært her nå, sier Brakestad.

Tråkker skiløyper

Flere steder på Sørlandet er det oppkjøringen av langrennsløyper i gang. Midt-Agder Friluftsråd, som dekker kommunene Kristiansand, Søgne, Songdalen, Vennesla, Iveland, Evje og Hornnes, publiserer daglig oversikt over løyper som er kjørt opp.

I Kristiansand ble løypene på Strai, Hellemyr og Dønnestad kjørt opp fredag. På Årstøl i Søgne kjørte scooter opp løyper fredag. I Vennesla ble det kjørt opp løyper på Sandrip.

På Høgås i Evje ble det kjørt opp fem kilometer fristil fredag. På Øyna— og Toplandsheia i Birkenes ble det kjørt opp 16 km løype lørdag.

På Hovden er totalt 22 kilometer skiløype preparert.