GRIMSTAD: Ungdommene kom fredag til golfbanen med sekker, og begynte å plukke baller. En ansatt ved golfbanen tok ungdommene på fersken.

— Det var en person som snakket til dem, men han begynte å bli litt bekymret, og torde ikke gå innpå dem. De hadde golfkøller, og han følte seg truet. Men han så hvilken bil de kjørte med, sier kasserer i golfklubben, Jon Arild Langemyr til Grimstad Adressetidende.

Stakk av med 1000 baller

Han anslår at ungdommene stakk av med opp mot 1.000 baller.

Politiet fikk melding om balltyveriet i 23-tiden fredag. De har opplysninger som gjør at de kan få fakket tyvene.

— Vi har litt å gå på, både bil og navn, basert på vitneobservasjoner, sier vaktleder, politiførstebetjent Per Ivar Hansen ved Grimstad politistasjon.

I tillegg til å stjele baller fra banen, har ungdommene prøvd å åpne klubbens ballautomat. De har ødelagt låsen, men ikke fått med seg noen baller eller penger derfra.

Golfklubben anmeldte tyveriet til politiet mandag.

Stjeler midt på dagen

Det er ikke første gang noen har forsynt seg med baller fra golfbanen. I fjor forsvant det 3000 baller, og golfkubben mistenker at det er ungdommer som har stjålet dem. Balltyveriene skjer midt på lyse dagen, og tyvene forsyner seg fra «driving rangen» før ballene blir plukket inn maskinelt.

Forrige søndag stanset Langemyr noen guttunger på golfbanen. Han tok fra dem bagger med golfballer som de hadde plukket med seg.

Grimstad Golfklubb taper en god del penger på balltyveriene.

— Når vi kjøper i stort koster en ball fem-seks kroner. Men så har vi preget Odden-logo, så totalkostnaden er ca 11 kr, sier Langemyr.