KRISTIANSAND: — Det skjedde en teknisk feil under produksjonen sist mandag som førte til at det kom litt fløte i helmelken, sier meierisjef ved Tine Meierier Sør, Hans Tore Sandsdalen.

Ifølge Sandsdalen foregikk tappingen et par timer før feilen ble oppdaget.

— Noen tusen liter melk av melken med fløte i er gått ut til butikkene, sier Sandsdalen, som forsikrer om at det ikke er farlig å drikke melken.

Kun en skjønnhetsfeil

  • Dette er kun en skjønnhetsfeil, og sånn sett udramatisk. Men det er likevel ikke slik produktet skal være, og det ble derfor bestemt å trekke melken tilbake. For oss er ikke dette en stor sak, men jeg vil likevel beklage overfor de kundene som ikke har fått et skikkelig produkt, sier han.

Tine sentralt ble informert om hendelsen, som videre varslet butikkjedene om at melken trekkes tilbake. Den aktuelle melken er merket med holdbarhetsdato 18.1. 2007. — Feilproduksjonen gjelder ikke all melk med holdbarhetsdato 18.1, men kun den delen som ble produsert før feilen ble oppdaget. Senere på dagen ble det produsert melk som er helt fin, sier han.

- Ikke dramatisk

  • Noe av melken kan ha kommet ut til forbrukerne. Vi regner med at butikken vil erstatte kjøpet overfor forbrukeren, hvis de kommer og klager på produktet, sier Sandsdalen.

Tine Meierier vil dekke tapet til butikkene.

— Hvor mye vi taper er umulig å spekulere i, men det er uansett ikke dramatiske summer, sier han.

Ifølge Sandsdalen produserer Tine Meierier Sør rundt 80.000-100.000 liter melk daglig. Meieriet distribuerer melk til hele Aust-Agder og Vest-Agder, med unntak av Flekkefjord.