KRISTIANSAND GIMLEHALLENVerken politi eller arrangør vil kommentere sikkerhetsopplegget rundt Al Gore eller programmet hans for øvrig.— Dette er et privat besøk og managementet til Gore legger strenge føringer. Derfor er det lite vi kan si om besøket til den tidligere visepresidenten, sier ildsjel og arrangør Terje Marcussen. Men etter det Fædrelandsvennen kjenner til, ankommer Gore flyplassen på Kjevik bare kort tid før møtene i Gimlehallen starter. Med hårfin margin rekker han en svipptur innom Hotell Norge, hvor han skal bo under oppholdet i Kristiansand. Nekter foto.

En time før han går på talerstolen, vil miljøforkjemper og forretningsmannen Al Gore ha eksklusivt møte med ordfører Jan Oddvar Skisland og Elkem Solar-direktøren Erik Løkke-Øwre.- Da vil vi snakke litt om bedriften, sier Morten Hansen, markedsdirektør ved Elkem Solar. Her har Løkke-Øwre en sjelden sjanse til å presentere solcellesatsingen, som nå vekker oppsikt i store deler av Europa. Når Gore entrer talerstolen tillater han ingen fotografering, og det vil ikke bli anledning for verken presse eller privatpersoner til å ta bilder.Bare én fotograf vil få tillatelse til å fotografere - uten blitz - og tre minutters filming er alt den tidligere visepresidenten vil gå med på. Derimot er Jonas Gahr Støre fritt vilt i kveld.- Men får Gore bra respons fra salen, ser vi ikke bort ifra at han vil snakke med både presse og publikum, sier Marcussen.Avhengig av dagsformen vil Gore trolig stille opp til intervjuer ett kvarter etter foredraget i Gimlehallen, hvor for øvrig språkgeneral Sylfest Lomheim er hyret som kveldens konferansier. MIDDAG i BANKEN.

Etter samlingen i Gimlehallen går turen til festlokaler til Sparebanken Pluss. Her samles fiffen. 50 personer fra næringslivet har kjøpt billett for å delta på VIP-treffet. Middagen består av tre retter, som kjøkkensjef Atle Gyskland på Hotell Norge har ansvaret for. Men menyen er foreløpig hemmelig. I går var det scenedeler overalt i Gimlehallen. I dag skal scenen være sort, og tribunen kledd inn slik at benkeradene ikke synes. Scenearbeiderne jobbet på spreng.- En stor jobb. Vi skal ha åtte høyttalere og seks basshøyttalere på hver side. Litt av et lysanlegg også, sa lagerleder i PA-Compagniet Kjetil Watlher, mens riggassistent Rudi Åvitsland føk rundt med spotlighter i går kveld.- Det har gått i hundre. Men nå har vi det meste i boks. Dette blir en begivenhet sørlendingene sent vil glemme, sier prosjektleder Anne Danielsen stolt foran dagens celebre besøk.Nærmere ett tusen sørlendinger vil strømme til Gimlehallen i kveld når Al Gore kommer for å snakke om klimautfordringene.Tekst: Marianne Gauslaamarianne.gauslaa@fvn.no - 38 11 32 28