KRISTIANSAND: — Vi har jobbet med flere teorier og flere har vært siktet, men disse er jobbet ut av saken. Vi har hatt en del opplysninger som er blitt forfulgt og vi fikk etter hvert en pågripelse, forteller lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, til fvn.no.

LES OGSÅ: Kunde fikk burger under ran

LES OGSÅ: Nytt bensinstasjon-ran

20-åringen, som for tiden bor i Vestfold, ble pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen julaften.

Han var da etterlyst og ble holdt i arresten fram til 1. juledag. Da ble han kjørt til sentralarresten ved Kristiansand politistasjon. Dagen derpå ble han fremstilt for varetektsfengsling ved Kristiansand tingrett.

— Han er fengslet i fire uker siktet for dette ranet, sier Pedersen. Aktor mente at det vil være gjentakelsesfare dersom 20-åringen ble sluppet på frifot. Retten mente på sin side at det ville stride mot den allmenne rettsfølelse dersom han ikke ble fengslet.

I avhør har mannen forklart at han stod bak ranet. Han var personen som stormet inn og ranet stasjonen. Tilståelsen omfatter også bruk av gasspistol ved ranet.

— Han satt ikke lenge før han ønsket å komme med en tilståelse. Han har hatt hovedrollen, sier Pedersen, som anser ranet som oppklart.

Mandag 27. desember ble også en Karmøy-mann (18) pågrepet for medvirkning til det samme ranet. I avhør har han forklart å ha vært med under planlegging av ranet. Mannen ble holdt i avhør over natta, men ble sluppet i går.

Begge de pågrepne er kjenninger av politiet. Bensinstasjonen i Brennåsen er blitt fire ganger i løpet av året.