SØGNE: — Det er ikke akkurat en ønskesituasjon, vi skulle gjerne hatt denne stillingen på plass før åpningen av det nye biblioteket. Det begynner å haste veldig nå, sier Leif Steinar Brådland, leder for servicetorget, arkivet – og biblioteket i Søgne kommune.

11 søkere

Planen er at det nye biblioteket, som får hedersplassen i det nyrenoverte og ombygde rådhuset, skal åpnes før jul. Da stillingen som biblioteksjef ble lyst ut med søknadsfrist 7. oktober, kom det inn 11 søknader. Etter en gjennomgang av kandidatene og påfølgende intervjurunde, konkluderte man med at ingen av søkerne hadde de ønskede kvalifikasjoner til stillingen. Blant kvalifikasjonene i utlysningsteksten kreves det at kandidaten har bibliotekarutdanning eller tilsvarende godkjent utdanning, er utadvendt og serviceinnstilt, mål- og resultatorientert, samt har god gjennomføringsevne. - Lovkravet om at biblioteksjefen har bibliotekfaglig utdannelse, er jo i seg selv med på å begrense antall søkerne, sier Brådland.

Utvider søkeområdet

Kommunen vil denne gang gå bredere og mer aktivt ut for å nå flere potensielle søkere. - Vi må utvide søkeområdet geografisk, og vi må lyse ut stillingen på flere plattformer; som sosiale medier og fagblader. Det må være et mål å nå også de som ikke er på aktiv jobbsøking. Vi mener jo at vi har en spennende stilling å tilby, dette er en viktig og profilert jobb, understreker Brådland.

Omorganiserte

På ønskelisten står en biblioteksjef med engasjement og evne til å utvikle biblioteket til å bli et aktivt og utadvendt møtested for innbyggerne, der blant annet formidling av informasjon, kunnskap og opplevelser er sentrale elementer.

Etter at den forrige biblioteksjefen sluttet, valgt kommunen å omorganisere slik at servicetorget og biblioteket ble slått sammen administrativt, hva gjelder personal, økonomi og administrasjon. Men selve driften av biblioteket, og ansvaret for å skape et fremtidsrettet og attraktivt bibliotek og en god publikumstjeneste i rådhuset, i tett samhandling med servicetorget, tilligger altså den nye biblioteksjefen.