KRISTIANSAND: — Dette er kanskje en av de viktigste sakene å kjempe mot i vår tid. Jeg har vært med på en del aksjoner tidligere, men her står det om friheten vår og personvernet vårt, sier initiativtaker Susanne Slayersavage.

Nærmest på egen hånd har 25-åringen sørget for å mobilisere mot det foreslåtte datalagringsdirektivet. Med en liten høyttaler og en mikrofon stilte hun seg opp på paviljongen på Torvet for å ønske de fremmøtte velkommen.

— Da jeg begynte arbeidet med denne aksjonen håpet jeg i alle fall at åtte mennesker ville stille her. Det er kjempebra at det kom så mange, sa hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ILDSJEL: Inititativtaker Susanne Slayersavage mener datalagringsdirektivet er en av vår tids viktigste saker å kjempe mot. FOTO: JON ANDERS SKAU

I en litt sur vårvind stilte representanter fra alle ungdomspartiene, bortsett fra Auf, for fortelle hvorfor motstanden mot det nye direktivet er så stor.— Jeg har faktisk mye jeg ønsker å skjule, det tror jeg faktisk mange av dere også har, sa Kathrine Næss Hald fra unge Venstre og høstet applaus for utsagnet.

— Ikke selg sjelen din til myndighetene, ropte Patrick Adolfsen fra Fpu. Mer applaus.

Datalagringsdirektivet gir myndighetene lov til å oppbevare informasjon om blant annet internettbruk og mobiltelefonbruk. Frykten for at personvernet ikke blir ivaretatt er hovedårsaken til demonstrasjonene som nå går landet rundt.

— De fleste unge har fått med seg hva direktivet betyr. De engasjerer seg, sier Slayersavage.

- Hvorfor tror det er så få over 40 år her i kveld?

— Jeg tror ikke de helt har fått med seg hva slags konsekvenser et slikt direktiv får, sier aksjonisten før hun fortsetter å dele ut flygeblad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UNGE TILHØRERE: De fleste av de rundt 60 som var møtt fram for å demonstrere mot inføringen av direktivet var i 20-årene. FOTO: JON ANDERS SKAU

Gjennomsnittsalderen på de fremmøtte virket å være i midten av 20-årene. Innimellom fantes det et par som hadde begynt å få litt gråstenk i håret. I tillegg stilte et par av demonstrantene opp i masker for å vise hva de synes om datalagringsdirektivet.— Jeg har tro på at det går an å jobbe mot dette. Se bare på hva som skjedde i Tyskland. Der ble direktivet innført, men myndighetene snudde igjen da protestene ble for massive og folk begynte å saksøke dem. Det nytter jobbe mot dette, sier initiativtakeren.