SØRLANDET: — Det har vært travelt, men heldigvis har vi ikke hatt de store begivenhetene, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

I løpet av natten er omlag 10 person innbragt til arresten, hovedsaklig for ordensforstyrrelser.

— Vi har hatt drøyt 60 oppdrag så sånn sett er det som en travel helgenatt. Det har vært mest å gjøre i Arendal, og da hovedsaklig på campingen på Hove, forteller Austad.

Her er det største sakene fra nattens logg:

ARENDAL: Frolendinger ble sittende båtfast

**LILLESAND: Restaurantbråk

23.55:** Politiet får en telefon fra Beddingen i Lillesand. De melder om at det er slåsskamp både utenfor stedet og inne på stedet. Politiet rykker ut og pågriper en person i begynnelsen av tyveårene. Han ble vrang og vrien da politiet ville fjerne ham fra stedet, og blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

**LILLESAND: Grovt tyveri

00.20:** En person melder om at det har vært innbrudd i leiligheten hans på Svåbekk. Store deler av inventaret i leiligheten er knust, blant annet en stor flatskjerm. Gjerningspersonene har tatt seg inn gjennom en inngangsdør. Også dagen i forveien var det innbrudd i den samme leiligheten. Da hadde uvedkommende banet seg adgang og stjålet noen laptoper. Politiet utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom de to innbruddene.

**KRISTIANSAND: Kjøring uten førerkort

01.30:** En politipatrulje kommer over en bil som står i et gangfelt og i tillegg sperrer en sykkelsti. Føreren av bilen har ikke førerkort. Det hele ender med at bilen blir tauet inn, og den 19 år gamle førerkortløse sjåføren blir anmeldt.

**AARENDAL: Forsøk på båttyveri

01.30:** Politiet får inn melding om at fire ungdommer har forsøkt å stjele en båt. Naboen til båteieren har overrasket de fire ungdommene i båten, og fått jaget dem avgårde. Ungdommene skal være mellom 15 og 18 år. Det ble ikke noen skade på båten.

**LYNGDAL: Flere slåsskamper

01.45:** En vakt fra Ungdomshuset på Kvås i Lyngdal melder til politiet at det er flere slåsskamper til stedet. En politipatrulje reiser til stedet, og finner ut at bråket stammer fra en privat fest. Festen var i ferd med å bli avsluttet da politiet ankom stedet. En person vil bli anmeldt for trusler.

LILLESAND: Motorsykkel i tunnelvegg på E18

**ARENDAL: Slåssing

02.40:** En politipatrulje i Arendal kommer over en slåsskamp, som blir såpass uregjerlig at de må be om bistand. Det hele ender med at en person blir innbragt. Personen vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse.

**MANDAL: Angrepet

03.00:** Tre personer blir angrepet av en for dem kjent person utenfor Herr Redaktør i Mandal. De tre personene blr kjørt til legevakta for en sjekk. Gjerningspersonen vil bli anmeldt for legemsfornærmelse.

KRISTIANSAND: Prøvde å ta seg inn i politibil

ARENDAL: 100 ungdommer festet og bråket

ARENDAL: Stakk av på firehjuling

07.07: En patrulje på Stoa i Arendal forsøkte å stoppe en firehjuling med to personer. Politiet hadde fått opplysninger om at disse to personene muligens hadde forsøkt å stjele en bil i området. De to personene klarte å stikke av fra politiet, men ble funnet like i nærheten ikke lenge etterpå. De to ble tatt hånd om av politiet, og firehjulingen de kjørte på ble tauet inn. Da politiet sjekket den aktuelle bilen, viste det seg at den hadde blitt forsøkt stjålet. De to arendalittene, som var henholdsvis 20 og 23 år gamle, ble tatt med til Arendal politistasjon. Politiet har også sikret seg en utvidet blodprøve av de to mennene, fordi det er mistanke om at de har kjørt i påvriket tilstand.

MANDAL: Rådyrpåkjørsel

07.58: Politiet får inn melding om at et rådyr er påkjørt på riksvei 419 på Holum i Mandal. Politiet varslet viltnemda.

LINDESNES: Tyveri fra bil

08.55: På Spangereid i Lindesnes har noen i løpet av natten tatt for seg av fem biler som stod parkert på en og samme parkeringsplass. Da politiet ankommer stedet viser det seg at fire av bilene har knuste vindusruter. Den femte bilen stod ulåst, og i den er det bare rotet litt. Det ble stjålet tre GPSer, samt noen mindre ting. Politiet har vært på stedet for å gjøre sine undersøkelser.

FARSUND: Tyveri fra hytte

10.20: En rogalending ankommer feriestedet sitt på Vanse, og oppdager at siden han var der sist i påsken, så har noen tatt seg inn i hytta hans ved å knuse en rute. Det skal være borttatt noen mindre ting fra stedet.

ARENDAL: Terassebrann

1012: Politiet får inn melding fra en adresse på Bjorbekk i Arendal der det i fem seks-tiden i dag morges har vært en terassebrann. Brannen ble slukket av de som bor på adressen. Politiet har vært på stedet, men kan ikke sånn umiddelbart konkludere med hva som er brannårsaken. Men det skal ha vært samlet en del personer på adressen i går kveld og natt, og de har brukt terassen som røykeplass, noe som kan være en medvirkende årsak til at det har tatt fyr.

MANDAL: Elg påkjørt i forbindelse med Rally Sørland

**LILLESAND: Tyveri fra hytte

10.45:** En mann fra Oslo ringer politiet og forteller at det har vært innbrudd i hytta hans på Ramsøya i Lillesand. Han ble for et par uker siden oppringt av en som holder øye med hyttene, om at uvedkommende hadde vært på ferde. I dag fikk altså Oslo-mannen selv tatt en nærmere kikk på hytta, og han kunne konkludere med at noen hadde brutt opp inngangsdøra og forsynt seg med en del mindre gjenstander, blant annet antikviteter, alkohol og diverse klær.

KRISTIANSAND: Sykkelvelt

12.11: AMK informerer politiet om at det har vært en sykkelvelt på Jærnesheia. En gutt er kjørt til sykehuset i Kristiansand i ambulanse etter at han har veltet på sykkel. Gutten skal ha klaget over smerter i brystet.

KRISTIANSAND: Øltyv

12.38: Victoria Pub ringer til politiet og sier at de har overrasket en gjest som var i ferd med å betjene seg selv ved å bryte opp et kjøleskap og ta øl. Gjesten var ikke noe grei å ha med og gjøre, så politiet rykket ut og innbragte den øltørste pubgjesten.