KRISTIANSAND: — Fylkesutvalgets representanter uttrykte misnøye med prosjektets utvikling. Fylkesutvalget aksepterer imidlertid at prosjektet gjennomføres slik at mellombygget som reises kan tas i bruk fra skolestart i august til tross for usikkerhet rundt den økte kostnadsrammen, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Da byggeprosjektet ble godkjent i april 2008 var prislappen på 72,5 millioner kroner. I Strategiplan for utdanningssektoren fra 2003 -2012, vedtok fylkestinget at den ønsker å utvikle Kristiansand katedralskole og Gimle videregående skole til én kombinert skole. Ifølge fylkestinget innebar det en utvidelse for å få bedre fellesarealer for de to skolene. Blant annet kantine, bibliotek og samlingsområde.

Men i september i fjor kom de første meldingene om kostnadssprekk, og prosjektets kostnadsramme ble utvidet til 82 millioner. Nå er det nok en gang utvidet, til 89,2 millioner. Det utgjør en økning på 23 prosent.

— Fylkesutvalget vil ha finansieringsplanen for byggeprosjektet opp når fylkeskommunens første tertialrapport skal til behandling senere i vår. Samtidig vil utvalget at administrasjonen skal gå nøye igjennom alle kostnadene knyttet til bygging, prosjektadministrering og andre eventuelle tiltak. Fylkesutvalget vil ha en fullstendig rapport om alle sider ved saken, skriver fylkeskommunen.

Byggearbeidene skal avsluttes i juni, og utearbeidene vil etter planen bli fullført i løpet av sommeren.