KRISTIANSAND: 15. april i år gikk brannalarmen i Bølgen & Moi-restauranten på Fiskebrygga. Brannvesenet gikk inn med røykdykkere. Flammene kom raskt under kontroll, men restauranten har måttet holde stengt siden — fram til nå. Kjøkkenet, himlingen og gipsen på veggene måtte strippes ned, og lokalene renoveres.

— Tapet av verdier og gjenstander var ikke så stort. Det største tapet vårt, var kundene, sier daglig leder Stian Tungland i Bølgen & Moi-restauranten til fvn.no.

- Lite hyggelig

Hva brannen kostet spisestedet, ønsker han ikke kommentere. Men det var frustrerende å holde stengt i påskeferien, vedgår Tungland.

Det vil si - restauranten prøvde i påskeuka og begynnelsen av mai med salg av drikke og snacks - men det ble for tungvint, sier Tungland. Kundene var heller ikke fornøyde med den provisoriske løsningen.

— Derfor valgte vi heller å konsentrere oss om å få til en gjenåpning så raskt som mulig fortsetter han.

Lanseringsfest

I morgen, 1. juni, blir det lanseringsfest for «nye» Bølgen & Moi på Fiskebrygga. Menyen er like stor som før brannen. Det lyktes også restauranten å unngå permitteringer ved dels å flytte de ansatte til andre restauranter, dels gi dem andre oppgaver.

Gjestene må imidlertid og inntil videre spise utendørs.

— Vi har bygd opp det nødvendige, som kjøkken og toalettfasiliteter, for å drive uteservering. Det er bygd glasshus over store deler av serveringsområdet. Her må gjestene reservere bord I tillegg kommer plassene på brygga, sier Tungland.

Ute-løsningen varer gjennom sommeren. Fra høsten av begynner arbeidet med å totalrestaurere lokalene.